пʼятниця, 14 грудня 2018 07:50

Анну Баштову спалили у квартирі

Автор: www.vk.com
  Одеситка Анна Баштова з цивільним чоловіком Владиславом Семенюком розійшлися невдовзі після народження сина Данила. Мали право спільної опіки над дитиною, за рішенням суду
Одеситка Анна Баштова з цивільним чоловіком Владиславом Семенюком розійшлися невдовзі після народження сина Данила. Мали право спільної опіки над дитиною, за рішенням суду

— Аню лишили жизни цинично и хладнокровно, продумав заранее все детали, — одесит 36-річний ­Сергій Сергієнко говорить про подругу Анну Баштову, 33 роки.

Її знайшли мертвою у власній квартирі 6 грудня. У вбивстві підозрюють колишнього цивільного чоловіка 28-річного Влади­слава Семенюка та його матір Ірину, 48 років.

— Влад хотел получить полную опеку над сыном — 5-летним Даней. Вместе с матерью придумал, как это сделать, — розповідає подруга вбитої 31-річна Лілія Іванова. — Готувалися ретельно. Купили "Жигулі", старий одяг. Приїхали до неї о 2.30 ночі нібито, щоб поговорити. Щось укололи Ані, її вирубило. Посадили на диван, облили бензином і підпалили. Біля неї знайшли гумові рукавички та використану ампулу.

Щоб приховати сліди злочину, на кухні відкрили газ.

— Вийти з квартири не змогли — заклинило вхідні двері, — додає Лілія. — Аби врятуватися, Влад стрибнув із шостого поверху. Мамаші допоміг вийти сусід, який мешкає поверхом нижче. Почув запах диму та крики про допомогу. Одразу побігла до сина. Машиною повезла в лікарню. Медики викликали поліцію. Сказали, що травмований весь у кіптяві.

Анна Баштова була єдиною донькою 54-річної Наталії Володимирівни та Андрія Вікторовича, 58 років.

Мала юридичну освіту, за фахом не працювала. На життя заробляла послугами з манікюру. З Владиславом познайомилася 2012-го у соціальній мережі. Почали зустрічатися, згодом — жити разом. Мешкали у чотирикімнатній квартирі з батьками Анни. За рік народився син.

— Свекруха не визнавала невістку. Казала Владу: нащо тобі старша. Не стало краще й після народження Дані, — розповідає Лілія. — Влад із заможної родини. Жодного дня ніде не працював. Спершу з Анею жили добре. Потім розладилося — почав піднімати на неї руку, відрізав волосся. Батькові Ані ввірвався терпець. Виставив зятька за двері. Тоді підключилася Владова матір і почалася війна за дитину.

Аня на їхні погрози і наклепи намагалася не реагувати, — додає. — Дозволяла колишньому бачитися з сином. Під час однієї з прогулянок він украв малого. Не бачила сина шість місяців. Подала до суду, справа дійшла до Верховного. Призначили спільну опіку. Щотижня Даня жив чотири дні з мамою і три — з батьком. Але родину Влада це не влаштовувало.

Незадовго до вбивства Анна почала отримувати повідомлення з погрозами, зі слів подруги. До поліції не звернулася.

— Есемески приходили з інтернету. Відправник — невідомий, — каже Лілія Іванова. — Писали: "Покайся, мразь, інакше постраждають твої близькі", "Я починаю діяти".

Батьки Владислава Семенюка мають будинок в елітному поселенні "Совіньйон" під Одесою, автомобілі "Інфініті" та "Ніссан Кашкай". Мати — домогосподарка. Батько Олег Альбертович працює у нафтовій компанії в Північному морі.

— Аню вважали нерівнею сино­ві. Її батько — охоронець на авто­стоянці, мати — продавець, — каже Сергій Сергієнко. — Тієї ночі обоє працювали. Влад знав про це, заздалегідь випитав.

Ірину Семенюк взяли під варту без права на заставу. Свою провину заперечує. Владислав має забій внутрішніх органів, численні переломи. Залишається у лікарні під охороною. За скоєне їх можуть ув'язнити на 15 років.

— Батько Влада кричав у палаті, що всіх купить і витягне сина. В них справді багато грошей. Слідкуватимемо, аби справу не спустили на гальмах, — додає Сергій.

З тілом Анни Баштової працюють експерти. Її батьки готують документи для опіки над онуком.

Зараз ви читаєте новину «Анну Баштову спалили у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі