вівторок, 07 серпня 2018 07:05

Анатолія Жука вбили двома пострілами

У передмісті Сум у власному подвір'ї на вул. Льва Толстого застрелили 35-річного Анатолія Жука. Мав вогнепальні поранення в голову та серце. Поряд лежав пістолет іноземного виробництва. Мертвим його зна­йшов 58-річний батько.

— Швидше за все, стріляли, коли чоловік спав. Перед цим він загасив невелику пожежу на другому поверсі будинку. Ліг відпочити в дворі на карематі, — розповідає Валерій Могильний із обласної прокуратури.

Анатолій Жук очолював Департамент містобудування та земельних ресурсів міської ради. Був головою громадської організації "Сумчани". 2014-го балотувався на посаду міського голови, був депутатом міської ради попереднього скликання.

Правоохоронці розслідують справу як умисне вбивство.

2 серпня в місті Кам'янське Дніпропетровської області на перетині вул. Москворецька й Сачко близько 15:00 вибухнув мікроавтобус "Фольксваґен".

За кермом був депутат міської ради від партії "Батьківщина" Віталій Чернявський, 49 років. Очолює комунальне підприємство "Трамвай". Устиг вискочити з палаючого авто. Отримав тяжкі травми й опіки.

— Чоловіка прооперували. Стан тяжкий. Сильно постраждали ліві рука й нога, — каже Ростислав Винар, головний лікар Кам'янської лікарні швидкої медичної допомоги.

Чернявський займався волонтерською діяльністю.

"Віталій був керівником штабу національного захисту Кам'янського. Патріот, волонтер. Планували зустрітися наступного тижня. Мали обговорити лікування і оздоровлення місцевих учасників АТО", — написала у "Фейсбуку" Тетяна Губа, радник голови Дніпропетровської ОДА.

Авто депутата вигоріло вщент. Належало батальйону "Дніпро". Поліція кваліфікує вибух, як замах на вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Анатолія Жука вбили двома пострілами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі