середа, 17 серпня 2011 05:00

Олександр Лутіцький згорів живцем у печі

11 серпня на підприємстві "Фероліт" у Комсомольську на Полтавщині 37-річний Олександр Лутіцький упав у чавуноливарну піч. Згорів там живцем. Працював плавильником.

— Він закінчував зміну. Вилив із печі розплавлений метал, завантажив її новим, — розповідає 49-річна Алла Летюк, фінансовий директор "Фероліта". — Як усе сталося, бачила кранівниця. Потім розказувала, Саша гукнув їй: "Майна". Раптом його тіло обм'якло. Він розвернувся на 180 градусів і головою вниз полетів у піч. Якби був притомний, чіплявся б руками за краї, намагався якось перелетіти піч. Вона в діаметрі лише 80 сантиметрів. На крик жінки збіглися робочі. Хотіли витягти його. Закинули мотузку. Відірвати тіло так і не змогли. Голова прикипіла до днища. За пару секунд зайнявся одяг, загорілося тіло.

Метал у чавуноливарній печі плавиться за температури 1500–1800°С. Коли його виливають, піч охолоджується до 800°С.

— У липні Саша пройшов медогляд. Зі здоров'ям усе було нормально, — продовжує Алла Борисівна. — Правда, пив багато. Як загуляє, на роботу не являється. За прогули його звільнили 20 липня. Друзі прибігли, просили, мовляв, ручаємося, тільки візьміть назад. Пожаліли, знову прийняли. Одну зміну відпрацював. А на другій отаке случилося.

У Комсомольську місцеві пліткують, Олександр уживав наркотики. Якби був п'яний, до роботи його не допустили би.

Лутіцький працював на підприємстві рік. Отримував близько 4 тис. грн. Це перший випадок на підприємстві. Проводять розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Лутіцький згорів живцем у печі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі