вівторок, 04 червня 2019 06:25

"Я її не б'ю. Воспитую, бо дурна"

— Колишній чоловік не дає спокою. На будинок не має права, прописаний у брата. Але як нап'ється, його звідти виганяють. Зразу до мене приходить, — розповідає полтавка 41-річна Ольга Ходіс.

Скаржиться на погрози колишнього чоловіка 44-річного Ігоря. З ним розлучилася 12 років тому.

— Боюся, зі світу мене зведе. Два года назад так побив, що попала в реанімацію. Усім розказував, що зловив мене на гарячому. Мовляв, не стримався. Його посадили в тюрму, — говорить жінка. — Дзвонив звідти і просив, щоб забрала заяву. Пожаліла. Написала, що претензій не маю. Відтоді мені спокою немає. Кожен день приходить. Вибиває двері, виймає вікна, залазить у дім.

Ольга та Ігор мають спіль­ного сина. Йому 14 років.

— Я працюю в лікарні молодшою медсестрою. Як на нічній зміні, то забираю дитину з собою. Боюся самого вдома лишати, — додає Ольга. — Недавно верталася з роботи і подзвонив колишній. Каже: "Топор тебе дома жде". Я злякалася, викликала поліцейських. Зайшла вмєстє з ними. Тесак лежав у дворі, а Ігоря не було. Мабуть, побачив поліцію і втік. По моїм заявам призначили суд аж на 22 червня. Боюся, він до того часу мене зарубає.

Постійно пишу заяви, але участковий не помагає. Лише радить мені провіритися з головою, — обурюється Ольга. — Складається враження, що він на боці мого колишнього.

Ольга — худорлява невисока блондинка з короткою зачіскою. Мешкає у будинку на околиці міста. Ділить двір із сусідами. Одна з них, 34-річна Ірина, виглядає зі своєї хати.

На ґанку під дверима лежить Ігор. Він — середньої статури, має русяве волосся. Виглядає неохайно, від нього тхне алкоголем. Розмовляє нечітко.

— У неї характер дурацький, — киває на Ольгу чоловік. — Побігла в суд, розвелась. Як вийшла, каже: "Поїхали домой". Сюда приходжу каждий день, бо це любов. Я її не б'ю. Воспитую, бо дурна.

До розмови долучається сусідка Ірина:

— Вже немає сили. Кожну ніч біжимо спасати Олю і сина от цієї людини, — показує рукою на Ігоря. — Оттягуєм його. Мій чоловік вікна вставляє, які Ігор виймає постоянно. Він коли трєзвий — золота людина. А як нап'ється, лізе до всіх битися. Мої діти бояться виходити в двір.

Ольга звернулася по допомогу до кризового центру благодійної організації "Світло надії".

— Виявляється, на всіх моїх заявах було написано, що вони "вирішені мирним шляхом". Якби не допомога антикризового центру, я про це і не дізналася б, — каже Ольга Ходіс.

За сприяння юристів Центру і поліцейських, прокуратура винесла заборонний припис. Тепер Ігор не може телефонувати й наближатися до Ольги. Якщо цього не виконуватиме, його арештують.

Зараз ви читаєте новину «"Я її не б'ю. Воспитую, бо дурна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі