пʼятниця, 25 листопада 2016 07:45

59 дітей отруїлися на фестивалі

67 людей отруїлися на дитячому фестивалі-конкурсі "Перлина Кам'янця". Із 19 по 21 листопада проходив у Кам'янці-Подільському на Хмельниччині. Серед хворих — 59 дітей. У них виявили гостру кишкову інфекцію.

На захід приїхали учасники з 19 областей. Діти змагалися у художньому мистецтві, танцях, ­співі. Жили й харчувалися в готельно-ресторанному комплексі "Ксенія". На 23 листопада в інфекційному відділенні міської лікарні залишалися 23 потерпілих.

— Решта відмовилися від госпіталізації. Отримали необхідне лікування і роз'їхалися по домівках, — говорить 36-річний Михайло Булка з Держпродспоживслужби Хмельниччини.

22 листопада у столицю потягом повернулися учасники танцювального колективу "Галатея" із Броварів Київської області. 18 дітям стало погано. Їх із залізничного вокзалу забирали "швидкими".

— Трьох дітей у тяжкому стані доправили до столичної лікарні. Решта — під крапельницями у Броварському медзакладі, — говорить голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, 41 рік.

Наступного дня одну дитину з київської лікарні виписали.

У місті Бурштин Івано-Франківської області після повернення з конкурсу в лікарню потрапили 13 дітей і двоє дорослих. Скаржаться на головний біль, нудоту й пронос. У двох — підвищена температура, говорять у медзакладі.

Одна дитина з гострим отруєнням перебуває у лікарні в Одесі.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів перевірила готель, де жили учасники фестивалю. Виявили порушення у зберіганні продуктів і кухонного інвентарю.

"В адміністрації готелю не було необхідної документації на певні продукти. Не у всіх працівників у належному стані медичні книжки. Проводимо лабораторні дослідження. За їх результатами ще раз перевіримо готель, аби точно з'ясувати причини отруєння. Роботу закладу призупинили", — йдеться у повідомленні відомства.

У готелі ситуацію не коментують.

У сосисках знайшли черв'яків

Черв'яків у сосисках знайшла 34-річна Марина Підвисоцька з Миколаєва. Купила їх у місцевому м'ясному кіоску. Їла сама й годувала сина. Паразитів у сосисках помітила донька 11-річна Софія.

— Вона розрізала виріб навпіл і побачила двох живих опаришів. Мене знудило. Цілий день не могла їсти. Хоча сосиски купувала в перевіреному кіоску. Там завжди великі ­черги стоять, — говорить Марина Підвисоцька.

Гроші за товар жінці повернули.

Сосиски виготовили на місцевому підприємстві "Миколаївські ковбаси". За документами його виробничий цех закрився ще два роки тому.

— Личинки черв'яків у м'ясо могли потрапити під час приготування сосисок. Можливо, виріб не пройшов термічної обробки, — говорить Лариса Бурденко з обласного управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «59 дітей отруїлися на фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі