понеділок, 15 квітня 2024 02:20

Вранці, вдень чи ввечері: коли краще садити розсаду

Вранці, вдень чи ввечері: коли краще садити розсаду
Час посадки розсади впливає на її розвиток. Фото: leto.ua

На успішний ріст і розвиток розсади впливає багато чинників.

Одним із найважливіших - час доби, в який краще її садити. Про те, коли краще садити розсаду - вранці, вдень чи ввечері - пише Gazeta.ua.

Під час посадки розсади важливо враховувати погодні умови. Найкраще садити рослини вранці або ввечері. Тоді температура повітря не така висока, як опівдні. Це дозволяє рослинам краще перенести пересадку і не перегрітися. У цей час доби повітря також вологіше, що сприяє зростанню рослин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прогнати кротів з ділянки: надійні способи

Окрім того, важливо враховувати освітлення. Розсаді потрібно достатньо світла для нормального розвитку. Якщо садити розсаду опівдні, коли сонце найяскравіше, це може призвести до пересушування та опіків листя. А вечірнє або ранкове сонце не таке яскраве. Це дає змогу рослинам отримати необхідну кількість світла без шкоди для них.

Досвідчені городники також звертають увагу на те, що опівдні температура ґрунту може бути занадто високою. Це може призвести до пересушування та опіків коренів розсади. Разом з тим ранкова або вечірня посадка дозволяє ґрунту охолонути і не завдати шкоди рослинам.

До того ж, якщо посадити розсаду ввечері, протягом ночі рослини можуть відновитися після пересадження і підготуватися до активного росту.

Однак, кожен городник має враховувати особливості свого регіону і клімату. Наприклад, у спекотних регіонах краще садити розсаду пізно ввечері, коли температура повітря знижується. А в прохолодних - навпаки, краще садити розсаду вранці, коли ґрунт ще не встиг охолонути.

Щоб отримати гарний урожай, важливо знати основні правила чередування культур на грядці.

Наприклад, цибуля забирає з ґрунту багато калію та азоту і підлужує його. Разом з тим, знищує патогенну мікрофлору. Тому після неї можна садити майже всі культури.

Зараз ви читаєте новину «Вранці, вдень чи ввечері: коли краще садити розсаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі