вівторок, 29 грудня 2020 11:32

Показали вражаючий виноград з незвичайними ягодами

Автор: vinogradnik-dashevskih.com
  Грона японського винограду Манікюр фінгер важить 1,5 кілограми
Грона японського винограду Манікюр фінгер важить 1,5 кілограми

Для любителів оригінальних сортів підійде японський виноград Манікюр фінгер. У нього грона важать 1,5 кг і ягоди розміром із пів пальця. Вони дозрівають в середині вересня.

Про це розповідає виноградар Валерій Галевський із Кіровоградщини. Вирощує майже 100 сортів винограду.

"Манікюр фінгер - надійний сорт, бо витримує до -25°C. Ягоди біля основи білі, а на кінчику фіолетові. Виглядають, як нафарбовані нігті, тому має таку назву. На другий рік після посадки на кущі зав'язуються грона. Їх варто зірвати, залишивши одне, щоб пересвідчитися, що це саме той сорт", - пояснює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні визначили рекордний сорт винограду

Колекціонер сортів радить біля висаджених на ділянці кущів зробити поперечні борозни для затримання снігу. Коли весною розтане, вода не знесе родючого ґрунту. Земля поглине її, зволожиться.

Якщо виноградник вже замерз і не можна прокопати борозни, біля лози розкласти гілля для затримання снігу.

Під час карантину багато людей знайшли собі нові захоплення. Прикладом цього є міні-сад у квітковому горщику. Їх ідеї натхненні візуальною концепцією різних казок.

Щоб "казкові сади" ожили, роблять меблі і різні аксесуари. Для цього використовують натуральні матеріали - гілки, сушені рослини.

Зараз ви читаєте новину «Показали вражаючий виноград з незвичайними ягодами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі