вівторок, 27 серпня 2019 12:59

Показали рожеве міні-ківі, яке пахне ананасом
4

Ківі пахне ананасом: секрети вирощування в Україні
Фото: domicad.com.ua
Ківі пахне ананасом: секрети вирощування в Україні
Ківі пахне ананасом: секрети вирощування в Україні
Ківі пахне ананасом: секрети вирощування в Україні

Наприкінці літа найкраще розмножу­вати актинідію. Це ягода, яка нагадує дрібне ківі. На смак — солодка і пахне, як ананас.

Про це розповідає садівник Лариса Преображенська.

"Посадила пурпурову актинідію і ніяк не можу їй нарадуватися. На вигляд це міні-ківі, тільки рожевого кольору. Сорт називається Скарлетт септембер і Пурпурна садова. Плоди виростають завдовжки 3,5–4 см. Для гарного врожаю поміж трьох жіночих дерев має бути одне чоловіче. Щоб перехресно запилялися", - розповідає Лариса Преображенська.

Після спаду спеки зручно розсаджувати молоді пагони. Вони швидко приживаються.

1. Для цього потрібно з кущів зрізати живець із 4 бруньками і 2 листками. На добу залишити його у воді й садити у землю. Живець полити й накрити агроволокном. Так росте до холодів.

2. Потім пересадити в горщики і поставити у погріб.

3. Навесні пересадити в яму 60х60 см. Додати 5 кг перегною, 150 г суперфосфату та 2 склянки деревного попелу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трояндові дерева: назвали унікальні сорти для квітників

Біля рослини вкопати стовпи, між якими натягує три дроти. Перший на 50 см від землі, інші за 100 см один від одного. По них актинідія плестиметься.

Плодоносити починає в чотирирічному віці у серпні-вересні. Найкращий — сьомий рік. Тоді з однієї актинідії можна зібрати 20 кг плодів.

У Національному науковому центрі "Інститут виноградарства і виноробства ім. Василя Таїрова" офіційно зареєстрували безнасінний, тобто без кісточок, сорт винограду Кишмиш таїровський. Те ж саме зробили й селекціонери Одеського сільськогосподарського інституту із сортом Мєчта.

Перший ранній, а Мєчта — середнього строку дозрівання. У Таїровського ягоди рожеві, а в Мєчти — зеленувато-­рожеві. Вони морозостійкі, укривати їх на зиму непотрібно.

Зараз ви читаєте новину «Показали рожеве міні-ківі, яке пахне ананасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі