вівторок, 25 вересня 2018 23:28

Показали дивовижну красу, на яку їдуть подивитися тисячі туристів
9

Цвітіння вереску в Шотландії захоплює дух
Фото: his.ua
Цвітіння вереску в Шотландії захоплює дух
Цвітіння вереску в Шотландії захоплює дух
Цвітіння вереску в Шотландії захоплює дух
Цвітіння вереску в Шотландії захоплює дух

У Шотландії на початку осені починається дивовижна пора, коли зацвітає вереск. Все навколо потопає в бузковому цвіті.

Про це пише Нis.ua.

Вереск - один із символів Шотландії, поряд з картатою тканиною і волинкою. Це чагарник з розгалуженим стеблами і дрібним листям. Квіти нагадують дзвіночки, які зібрані в суцвіття. Коли вони вкривають широкі поля та схили гір, здається, що на них накинули бузкову ковдру.

Щорічно, щоб помилуватися такою красою в Шотландію з'їжджаються сотні тисяч туристів.

Існує навіть старовинна легенда, відповідно до якої, створивши Шотландію, Бог став шукати рослини, які погодилися б жити в настільки умовах гірських. Дуб, жимолость і троянда відмовилися. І лише скромний чагарник дав свою згоду. Тоді Бог обдарував сміливий верес могутньою силою дуба, ароматом жимолості і солодкістю троянди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наче в казці: показали чарівні міні-сади для фей

А ще вересові зарості - улюблене місце полювання шотландського дикого кота.

Цвітіння тюльпанів зачаровує та дивує. Особливо, якщо у величезних масштабах. Більшість туристів прямує до королевського парку тюльпанів "Кекенхоф" у Нідерландах. Там дуже красиво, але водночас і багатолюдно. Для більш спокійного відпочинку підійдуть фермерські ділянки, де тюльпанів є не менше.

Голландський фотограф-ландшафт зробив незвичайну серію фотографій, яка доводить величність цих квітів. Вони здаються такими нескінченними, ніби тягнуться до горизонту. Тюльпани бувають різних кольорів, розмірів та форм. Фотограф назвав особливо вдалою колірною комбінацією темне небо та червоні тюльпани.

Зараз ви читаєте новину «Показали дивовижну красу, на яку їдуть подивитися тисячі туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі