четвер, 17 вересня 2020 20:38

Осінній квітник: як красиво висаджувати хризантеми
11

Фото: idei-dekoru.com

Хризантема по праву вважається королевою осіннього саду, прикрашаючи його своїм чудовим цвітінням до пізньої осені. Завдяки різноманіттю сортових форм, широким спектрам фарб і надзвичайно довгому і рясному цвітінню рослина отримала величезну популярність.

Про це пише roslyny.com.

Культуру класифікують в садівництві по висоті кущів, терміну цвітіння, а також за розміром, кольором і формою суцвіть, які можуть бути прості, махрові або напівмахрові, сферичні або напівсферичні, плоскі, помпоні, відігнуті й променеподібні.

У колірній гамі присутні різні відтінки білого, жовтого, помаранчевого, рожевого, червоного, кармін, бронзового і лілового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали диковинні квіти, які зараз у моді

За століття селекційної роботи заводчики створили 600 сортів. Сучасна і популярна садова форма культури з її численними гібридами та сортами виникла в результаті схрещування китайської крупноквіткової хризантеми і дрібноквіткової японської.

Крупноквіткова хризантема з чудовими великими суцвіттями й висотою 80-120 см, вирощується переважно для зрізання і не призначена для зимівлі у відкритому ґрунті.

Однорічна середньоквіткова хризантема, висота якої близько 70-80 см, а діаметр суцвіть 10-18 см.

Прикладом зимостійких видів є арктична хризантема (25-120 см), дрібноквіткові сортові форми та невибаглива у вирощуванні й догляді хризантема корейська, яка зацвітає до середини осені.

Сестрою відомої гліцинії признали бобовника за пишність цвіту. Цю рослину ще називають Золотий Дощ через яскравий колір

Цей жовтий травневий гігант морозостійкий і легкий у вирощуванні. Його можна посадити й забути.

Саджанці бобовника часто виглядають, як голі "палички" з невеликим коренем. Цей вигляд ставить під сумнів приживання рослини. Та, насправді, бобовники дивують адаптивністю, швидкістю росту й здатністю до саморегуляції. І через декілька років "палички" дивують китицями яскравих суцвіть.

Зараз ви читаєте новину «Осінній квітник: як красиво висаджувати хризантеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі