четвер, 17 вересня 2020 17:52

Золотий дощ: показали пишний кущ з вражаючим цвітом
8

Золотий дощ: показали кущ, який оживляє сад
Фото: fotostrana.ru
Золотий дощ: показали кущ, який оживляє сад
Золотий дощ: показали кущ, який оживляє сад
Золотий дощ: показали кущ, який оживляє сад
Золотий дощ: показали кущ, який оживляє сад

Сестрою відомої гліцинії признали бобовника за пишність цвіту. Цю рослину ще називають Золотий Дощ через яскравий колір

Цей жовтий травневий гігант морозостійкий і легкий у вирощуванні. Його можна посадити й забути.

Саджанці бобовника часто виглядають, як голі "палички" з невеликим коренем. Цей вигляд ставить під сумнів приживання рослини. Та, насправді, бобовники дивують адаптивністю, швидкістю росту й здатністю до саморегуляції. І через декілька років "палички" дивують китицями яскравих суцвіть.

Бобовник росте 3-10 м. Має сіро-зелену кору, яка вкрита дивовижною мозаїкою, яка вирізняються навесні та взимку на будь-якому фоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінній декор: як затишно оформити квітники та клумби

Це сонцелюбна рослина, якій потрібен родючий і легкий грунт. Бобовники краще розвиваються на лужних грунтах, не люблять щільної, кислої і бідної землі, перезволоження. При ризику застою води взимку краще закладати дренаж.

Бобовник чи не єдиний вид красивоквітучих дерев, що може вписатися в складні композиції без зусиль і втрат у партнерів. Під бобовником чудово ростуть спіреї, іриси, бадани, полині, анемони, лілії, лілейники, хости, королиці, герані.

Цвітіння бобовника — видовище особливе. Воно починається тоді ж, коли стартує і ріст листя, впродовж трьох тижнів перетворюючись на головну окрасу саду. Потім на місці суцвіття формуються китиці стручків довжиною 9 см

У бобовника чудово укорінюються літні живці, які варто тримати під ковпаком у середньо зволоженому грунті. Додаткової обробки стимулятором пагони не потребують.

Найкраще закладати сад на початку осені. Багато хто боїться вибирати цю пору через наближення холодів. Варто не забувати, що саме восени у землі більше вологи і не спекотно. Тому корені не травмуються і швидко приживаються.

Правила посадки дерев восени далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Золотий дощ: показали пишний кущ з вражаючим цвітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі