четвер, 09 травня 2019 23:28

Оригінально та просто: 20 варіантів неймовірних стрижок кущів
9

Фото: idei-dekoru.com

Декоративна стрижка кущів ніколи не виходить з моди. Для неї краще використовувати рослини з дрібним листям. З великими листям, як правило, створюють досить грубу фактуру стриженої поверхні. Але якщо фігура, проста, то це вже менш помітно.

Щоб не зіпсувати свого саду і оформити його оригінально, варто дотримуватися техніки стрижки:

1. Кожний наступний зріз завжди потрібно робити трохи вище, ніж попередній. Якщо ви будете кожен раз різати по одній і тій же лінії, то рано чи пізно рослина ізрастется і стане голою.

2. Прищіпувати сосни необхідно закінчити до того, як бесхлорофільні пагони позеленіють.

3. Під час прищіпування бесхлорофільних пагонів сосен, є сенс залишити невеликі корчі довжиною в одну фалангу пальця.

4. Бесхлорофільні пагони сосен краще прищіпувати вручну, а не обрізати. При обрізці можна видалити і частину голок, які не опадали, а так і тримаються жовтими на рослині, роблячи його вигляд не зовсім здоровим.

5. При формуванні штамбів у рослин, які можуть утворювати пневу поросль, краще спочатку посадити їх на пень, жорстко обрізавши. Це стимулює зростання прямих сильних пагонів, з яких простіше буде вибрати потрібний штамб, ніж з розрізшогося куща.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали 20 креативних квітників біля будинку

6. Великі листяні дерева з середньою швидкістю росту краще піддавати формувальній обрізці навесні, перед початком сокоруху і восени, після листопаду.

7. Формувальну обрізку дерев хвойних рекомендується проводити навесні або в кінці червня, після закінчення росту їх пагонів.

8. Період формувальних обрізок залежить від швидкості росту дерева, але в більшості випадків її краще проводити не рідше разу на рік. Чагарники слід обрізати 2-3 рази за рік.

9. При формуванні чагарників, які недостатньо тіньовитривалі, слід обирати такі фігури, форма яких звужується знизу догори, а не навпаки. Інакше всі нижні гілки втратять листя, а рослина - задуману форму.

10. У більшості чагарників не рекомендується за один раз зрізати більше 2/3 однорічних приростів. За винятком особливо швидкозростаючих чагарників.

11. Перед початком формування кулястої крони у дерева, необхідно підрізати нижні гілки і вертикальний осьовий пагон. Інші залишити довгими, регулярно кронуючи їх до отримання необхідної форми.

12. Якщо ви формуєте конусоподібну крону, то нижні гілки і осьовий пагон залишають як є, а інші гілки підрізають. Після цього крону регулярно кронують до отримання потрібної форми.

13. Одним зі способів формування кулястої форми крони у дерев є регулярна підрізування осьового пагону (на 3 - 5 бруньок) і незначне підрізування бічних пагонів (часто просто пріщіпка кінчиків). Одночасно необхідно стежити за тим, щоб окремі пагони не виходили із зони кулі. При пріщіпці бічних пагонів важливо, щоб при обрізанні остання залишилася на них брунька була зовнішньою і працювала на розширення крони.

14. При формуванні кулі з більшості чагарників, як правило, не відстежують розташування бруньок, а просто надають необхідну форму.

15. Обрізку листяних рослин потрібно починати з раннього віку. Досить проблематично з куща, який розрісся, наприклад, барбарису, зробити кулю, якщо перед цим ви не робили ніяких формувань. З багатьма ж хвойними формування можна починати і тоді, коли рослини знаходяться вже в досить зрілому віці.

Квіти біля дому можуть дратувати, сердити, приваблювати, та навіть тішити душу. Усе залежить від підбору квітів та самого місці.

Затінок, сонце або поєднання обох станів на ділянці да день. Від цього залежить, які рослини посадити та з якими поєднувати на другому плані.

Зараз ви читаєте новину «Оригінально та просто: 20 варіантів неймовірних стрижок кущів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі