четвер, 30 липня 2020 11:27

Назвали всі за і проти озеленення двору ялівцем

Назвали всі за і проти озеленення двору ялівцем
Фото:zettastd.com Більшість хвойних можуть прекрасно рости в напівтіні

Ялівець - вічнозелений чагарник висотою до 2-3 м або дерево висотою до 12 м, з товщиною стовбура 10-12 см. Це чудовий декоративний елемент для будь-якого подвір'я. До речі, за допомогою кущів ялівцю можна створити сучасну зону відпочинку, — комарі і мошки його запах не переносять.

Користується великою популярністю в ландшафтному дизайні, оскільки не вимагає складного догляду і має безліч сортів, кожен з яких володіє корисними якостями і привабливим зовнішнім виглядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялівець козацький очищує повітря

Однак, вирощувати його поруч з будинком в народі не радять. Вважається, що він пов'язує земний світ і потойбічний.

Ялівець, або, як його ще називають, верес часто висаджують на цвинтарях. Тому поряд з будинком його саджати не радять. Смерть на власника не чекає, але портал у потойбічний світ відкриється. В цілому це матиме негативний вплив на людину.

Якщо ж бажання висадити ялівець більше, ніж забобони, посадити рослину можна на дачі або присадибній ділянці. Та за умови, що кущ ростиме за межею, і зі зворотного боку від вхідних дверей.

Сосну або тую радять посадити до періоду підготовки до зимової сплячки. Це десь через два тижні після появи перших мінусових температур вночі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали всі за і проти озеленення двору ялівцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі