понеділок, 22 квітня 2024 02:20

Коли і як посадити огірки, щоб був гарний урожай: поради городникам

Коли і як посадити огірки, щоб був гарний урожай: поради городникам
Огірки в Україні зазвичай садять у квітні-травні. Фото: tsn.ua

Зазвичай огірки в Україні висаджують в ґрунт наприкінці квітня - на початку травня. Тоді температура повітря вже стає стійкою, а посадкам не загрожують заморозки.

Важливо пам'ятати, що огірки люблять тепло. Ідеальна температура для них має бути в межах +20... +30℃. Однак, можна орієнтуватися й на мінімальну +10... +15℃, пише Gazeta.ua.

Місячний календар на квітень чітко каже, коли краще садити огірки. Цього місяця найсприятливіші дні для того, щоб був гарний урожай, - 25, 29 і 30 квітня. Садити огірки можна також у травні. Наступного місяця найсприятливішими для цього є 6, 13, 14, 15, 17, 22-24 числа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли садити та обробляти картоплю за місячним календарем: найсприятливіші дні

Однак, вибір правильної дати є лише половиною успіху. Важливо також дотриматися технології посадки огірків, щоб вони дали гарний урожай.

Насамперед слід зробити в землі борозенки глибиною 2-4 см, відступаючи 70 см одна від одної. Кожну борозенку потрібно рясно зволожити й викласти насіння на відстані 5-10 см. Потім його присипають землею й поливають водою.

Перед тим, як садити огірки, варто удобрити ґрунт. Для цього можна використовувати перегній, компост або інші добрива.

Щоб максимально ефективно використати площу городу, варто враховувати, які рослини краще садити по-сусідству.

Слід поєднувати рослини, які матимуть корисні чи симбіотичні взаємини одна з одною. Вони можуть мати властивості відлякувати шкідників, забезпечувати підтримку, заохочувати запилювачів, додавати азот у ґрунт або навіть забезпечувати захист від різких сонячних променів.

Зараз ви читаєте новину «Коли і як посадити огірки, щоб був гарний урожай: поради городникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі