понеділок, 14 червня 2010 19:30
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Aнтидержавна змова

 

Кілька тижнів тому я описав був спробу телевізійників прибрати з мого письмового столу сувенірного помаранчевого прапорця. Аби, боронь Боже, не травмувати цим непристойним кольором делікатних біло-блакитних душ свого начальства.

Після цього я почув від знайомих цілу низку подібних історій. Найкумеднішу з них оповіла приятелька, яка впродовж життя не цікавилася політикою, аж доки політика, як і обіцяв один відомий телеманіпулятор, не зацікавилася нею.

До її установи завітав дрібний клерк із Міністерства культури — прототип персонажа класичного анекдоту, що, як пригадуєте, відповідав по телефону на помилковий дзвінок: "Какая в ж... прачечная! Это Министерство культуры!"

Так от, цей герой, догледівши над столом моєї приятельки календар із тиграми, зарепетував: "А это што такое?! Убрать немедленно!"

А это што такое?! Убрать немедленно!

Приятелька щиросердо вважала, що тигри — це всього лише тигри, доволі милі істоти, принаймні на фотознімках. Аж доки начальство не пояснило їй, що той підривний календар присвячений аж ніяк не рокові Тигра, а рокові капосної, недобитої ще осиковими кілками Тигрюлі.

Років 40 тому я приблизно так само цілком несподівано довідався, що жовте збіжжя на тлі блакитного неба символізує "бандеровский флаг". Саме тaк верещав наш шкільний фізрук — фаховий, як з"ясувалося згодом, ґебешний стукач, поки шкільне начальство перелякано йому притакувало. А дівчата, які повісили були на класній стіні кольорову вкладку з тижневика "Україна", вперто не зізнавалися, хто ото напоумив їх учинити таку ідеологічну диверсію.

— Ну, і як, — питаю тепер приятельку, — ти прибрала плакат?

— А ти?

Я усміхаюся. Вона теж. Ми, як справжні змовники, розуміємо одне одного без слів.

Зараз ви читаєте новину «Aнтидержавна змова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі