вівторок, 16 березня 2021 17:00
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналіст

Сьогодні Кака не відмовив би

Січень 2009-го. Читаю спортивні новини, а в очах сльози. Неймовірно: Кака – володар "Золотого м'яча-2007", улюб­лений гравець в улюбленому "Мілані" може залишити клуб. І не заради "Реала", "Барселони", "Челсі" та "Баварії". Його хоче купити якийсь "Манчестер Сіті" – клуб, що, на відміну від земляків з "Юнайтед", не має європейського імені й цікавий тільки знавцям англійського футболу. Але шейхи з Еміратів, які купили клуб 2008-го, не шкодують грошей. Дають космічні на той час 120 мільйонів євро на трансфер, і патрон "Мілана" Сільвіо Берлусконі не може відмовитися від пропозиції під час світової економічної кризи. Самому гравцеві пропонують 20 мільйонів євро на рік – вдвічі більше, ніж має в "Мілані".

Трансфер не відбувся. Кака в останній момент включив задню.

– Мені пропонували стати лідером проєкту "Сіті", – розповів після закінчення кар'єри. – Але я не був упевнений у його міцності. Не знав, наскільки серйозні наміри шейхів, які щойно зайшли у футбол. Було спокійніше залишитися в "Мілані".

Минуло понад 10 років. "Манчестер Сіті" поки що не виграв Ліги чемпіонів і навіть не грав у фінальному матчі. Але став настільки серйозною фігурою в європейському футболі, що може дозволити собі купівлю будь-якого гравця. Там працює тренер Хосеп Ґвардіола, який має контракт на сім років, бо йому створені всі умови для творчості. Коли 2012-го Берлусконі запрошував іспанця в "Мілан", обіцяючи подарувати яхту, той відхилив пропозицію. Бо не міг би розвернутися на трансферному ринку.

"Сіті" має Де Брейне, а влітку хоче залучити Ліонеля Мессі. І саме в Манчестері, а не в "Барселоні", у великого аргентинця є більше шансів виграти головний клубний трофей європейського футболу. І Кака сьогодні "Сіті" не відмовив би.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Кака не відмовив би». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі