вівторок, 02 квітня 2024 09:00
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналіст

Міцніші за команду Лобановського

– Здається, це був Монтеро, – каже Сергій Ребров.

2002 рік. Телефоную до Лондона. Саме там жив тодішній нападник "Тоттенгема". Згадуємо перший чвертьфінальний поєдинок Ліги чемпіонів 1997/98. Київське "Динамо" тренера Валерія Лобановського з Ребровим у складі грало в італійському Турині з "Ювентусом".

"Динамо" в тому матчі було непереливки. Якби не воротар Шовковський, точно програли б. Але відкрили рахунок саме гості. Відзначився покійний Гусін. А потім Ребров проривався до чужих воріт і був відверто збитий у штрафному майданчику "Ювентуса" італійським захисником Алессандро Бірінделлі. Не Монтеро, пам'ять Сергія трохи підвела. Англійський арбітр Пол Даркін не призначив стовідсоткового пенальті. Якби вказав на позначку й рахунок став 2:0, невідомо, хто пройшов би до півфіналу.

А так на стадіоні "Делле Альпі" зіграли 1:1. Такий же рахунок був на 54-й хв. матчу на київському "Олімпійському". Цей результат установив Сергій Ребров.

Але далі забивали тільки гравці італійського гранда. Команда Лобановського розклеїлась і програла – 1:4. Ніхто з того трагедії не робив, бо той "Ювентус" за потенціалом був найсильнішою командою Європи.

Команда Реброва у двох вирішальних матчах за вихід до Євро пропускала першою. Але про те, щоб розклеїтися, не могло бути й мови.

Бо невихід на Євро став би спортивною трагедією для однієї з найперспективніших команд Європи.

Цього футболісти допустити не могли.

Бо країна, починаючи з 2014-го, й так переживає достатньо трагедій.

Зовсім не спортивних.

Зараз ви читаєте новину «Міцніші за команду Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі