пʼятниця, 08 березня 2024 10:00
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналіст

День народження

– Кафе попередньо замовив на 26 лютого, бо то була субота, – каже приятель. – Те, що от-от може розпочатися велика війна, розум підказував. Але серце не сприймало. Тому порадився з дружиною – і вирішили посидіти з найближчими.

Сергій народився 24 лютого. У день повномасштабного нападу терроросії йому виповнилося 36 років. Прокинувся у Броварах на Київщині від вибухів. І замість суботніх посиденьок став думати, куди вивезти сім'ю – дружину та двох дітей.

Торік 18 січня він і донька постраждали від наслідків авіатрощі, в якій загинув міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Реабілітацію проходив у Австрії. Постив світлини в нашій закритій групі. З них було зрозуміло: його таки добряче зачепило.

За сім-вісім місяців він не те щоб повністю відновився – ні. Але сили духу та волі не втрачав ніколи. Знову почав відвідувати тренажерний зал. І його поточні світлини милують око. А ще ображається, коли кажу, що для армії він списаний. Бо в разі вручення повістки піде без сумнівів. І на те, що "підгорів", не скаржитиметься.

Цього року він таки відзначив день народження. Не в кафе. Але зібрались і посиділи у вузькому сімейному колі. Недовго, бо донька щовечора проходить певні процедури.

Я радію за нього. Бажаю, щоб настав час, коли 24 лютого всі українці зустрічатимуть у мирній державі. Хоча розумію: навіть для уродинників цей день більше ніколи не буде тотально святковий.

Зараз ви читаєте новину «День народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі