понеділок, 02 жовтня 2023 09:15
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналіст

Кульбіт Манчіні

Кримське літо-2012. Прокидаюся вранці від страшенного головного болю. Добре погуляв учора. Відпустка, заспокоюю себе, маю моральне право. Але совість все одно мучить, бо подробиці вечора геть стерлися з пам'яті. Твердо обіцяю собі, що більше не вживатиму стільки алкоголю. Заспокоююся. Проте тільки до того моменту, доки беру в руки телефон. Бачу смс від шефа – й усередині все холоне. Невже вчора щось накоїв таке, про що йому вже встигли доповісти? Тремтячими руками відкриваю повідомлення. Страх змінюється на подив і цікавість.

– Треба прокоментувати кульбіт Манчіні, – читаю.

Перша думка: що ж такого накоїв італійський тренер, якого я ніколи не любив? Не тому, що вболіваю за "Мілан", а він працював у "Інтері" й робив принципового суперника чемпіоном країни. Врешті, за сприяння Андрія Шевченка "ми" проходили "їх" у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Просто тренерські якості Манчіні завжди здавалися мені сумнівними. Хоча щойно виграв титул із "Манчестер Сіті", який 44 роки не мав його. На фініші відіграв вісім очок у "Юнайтед" Алекса Ферґюсона – команди, за яку вболіває шеф.

Згодом з'ясовую, що Манчіні може залишити "Сіті" заради газпромівських грошей. Його кличе пітерський "Зеніт", і тренер готовий поїхати з найсильнішого національного чемпіонату в Європі.

Тоді з цим не склалося. Але в країні-терористі він усе-таки попрацював. Щоб очолити потім збірну Італії й виграти Євро-2020/21.

Навіть попри це вважав титул несправедливим. Іспанія у півфіналі була краща. А переоціненість Манчіні-­тренера підтвердив "проліт" Італії повз фінальну частину Кубка світу-2022. Програли Північній Македонії, яку збірна України обігрувала й на згаданому Євро, й недавно в матчі кваліфікації до наступної континентальної першості.

12 вересня команда Сергія Реброва зіграла в Мілані проти чинних чемпіонів Європи. Тільки вже без тренера-переможця. За місяць до матчу Манчіні здійснив черговий кульбіт. Раптово залишив свою посаду. Цього разу заради грошей із Саудівської Аравії.

Я вже не п'ю. Тому в разі чого спокійно читатиму повідомлення від шефа.

Зараз ви читаєте новину «Кульбіт Манчіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі