понеділок, 18 липня 2022 20:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Херсонщини: ЗСУ намагаються працювати "максимально хірургічно"

Звільнення Херсонщини: ЗСУ намагаються працювати "максимально хірургічно"
Херсонщина в тимчасовій окупації потерпає від російських загарбників. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Багато жителів Херсонщини дослухалися до заклику української влади евакуюватися. Про це свідчить збільшення потоку людей, які намагаються виїхати.

Однак пропускна здатність залишається тією ж. Люди можуть дві-три доби проводити в машині серед поля з дітьми в складних умовах, щоб пройти блокпост, розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі "24 каналу".

"Хочу підкреслити, що ця ситуація така, тому що саме росіяни її зробили. Вони штучно створили такі умови, що проїхати може 100-120 автомобілів на добу. У найвдаліші дні – до 200 авто на добу пропускали на нашу територію. Весь інший час люди стоять і чекають", – сказав Соболевський.

Зауважив, що Херсонщину деокупують винятково військовим шляхом. Саме тому потрібно мінімізувати ризики для громадян. Що менше там залишиться цивільних, то менше буде втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Каховка, Берислав. ЗСУ ювелірно "підсмажили" окупантів на Херсонщині

Соболевський зазначив, що для українців на Херсонщині набагато більшим є ризик фільтрації. Щодня в області люди ризикують бути затриманими й закатованими росіянами, додав радник.

"Наші хлопці зі Збройних сил України намагаються працювати максимально хірургічно. Кожна ціль, яку вони знищують, розвідана. Я впевнений, що всі ризики оцінюють, зокрема життя та здоровʼя наших громадян. Якщо ми цього не робитимемо (знищувати склади з боєприпасами РФ. – Gazeta.ua), не звільнимо нашу Херсонщину й пів мільйона наших громадян", – пояснив Соболевський.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військовове керівництво має розробити плани зі звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення, заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Херсонщини: ЗСУ намагаються працювати "максимально хірургічно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі