четвер, 07 квітня 2022 09:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зливав позиції ЗСУ" - у Полтаві затримали ексміліціонера-зрадника

"Зливав позиції ЗСУ" - у Полтаві затримали ексміліціонера-зрадника
Колаборант запропонував окупантам свої послуги "по зливу позицій ЗСУ". Фото: Нацполіція

На Полтавщині колишнього міліціонера затримали за допомогу окупантам.

43-річний чоловік у минулому служив у різних підрозділах полтавської міліції, зокрема й у внутрішній безпеці. Згодом перейшов на інший бік закону і його судили за крадіжку з проникненням, вимагання та шахрайство, повідомили в Нацполіції.

"Далі зловмисник "піднявся на інший рівень злочинності", спрямований проти держави. Почав активно підтримувати російську пропаганду. А після повномасштабного вторгнення ворога в Україну колаборант запропонував окупантам свої послуги "зі зливання позицій ЗСУ", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запорізькій області окупанти влаштували перепис чоловіків: роблять "живий щит"

Під час обшуків у зрадника вилучили гранату Ф-1, запал до неї, сигнальну ракету й два мобільні телефони, один із яких чоловік викинув у вікно.

У мобільному телефоні виявили смс-повідомлення, у яких за грошову винагороду він обіцяє загарбникам скинути інформацію про місця розташування ЗСУ.

Йому може загрожувати позбавлення волі від 10 до 15 років або довічно.

Колишній депутат Херсонської обласної ради з кількома мешканцями Каховського району Херсонщини добровільно перейшли на бік ворога та співпрацюють зі спецслужбами країни-окупанта. Прокурори розцінили їхні дії як шкоду суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. За такі дії їм світить 15 років тюрми або довічне ув'язнення з конфіскацію майна.

Зараз ви читаєте новину «"Зливав позиції ЗСУ" - у Полтаві затримали ексміліціонера-зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі