четвер, 18 травня 2017 04:13

Жилетка вагітності та вічний двигун - відкрили найбільший музей науки
11

У Вінниці відкрили музей науки
Фото: Богдан Барабанов
У Вінниці відкрили музей науки
У Вінниці відкрили музей науки
У Вінниці відкрили музей науки
У Вінниці відкрили музей науки

У Вінниці відкрили один з найбільших в Україні музеїв науки. На тисячі квадратних метрах розмістили кілька залів з експонатами, які можна торкатися руками. Основні закони фізики, біології та анатомії тут пояснюються на практиці.

"У Вінниці не має центру, який би міг не тільки розважати, але й розвивати. В музеї більше 150 експонатів. Згодом вони будуть оновлюватися. Це дуже важливо, що наука популяризується серед людей практичними прикладами", - каже директор музею Наталя Івахненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили перший у Європі музей Mazda

В музеї є все, що необхідно аби пізнавати світ: від жилетки вагітності до катушки Тесли та оптичних ілюзій. Експонати можна забрати з собою - замовити їх точну копію. У вихідні та святкові дні для відвідувачів проводять пізнавальні шоу, що розкривають таємниці природи і техніки.

"Я тут вперше. Вже побачила експонати "закон Архімеда", "п'яте вухо" та "вічний двигун". Не думала, що фізика може бути легкою", - каже 15 річна школярка Уляна.

При "Інтерактивному музеї науки" також діє кав'ярня "Лабораторія CaFe". Тут щодня проводять шоу-лекції з фізики, хімії, електроніки. Ціни на вхід до музею коштують від 80 до 120 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Жилетка вагітності та вічний двигун - відкрили найбільший музей науки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі