понеділок, 15 серпня 2016 15:09

Заражений грибком архів евакуюють

Заражений грибком архів евакуюють

Фонди Державного архіву Вінницької області необхідно терміново евакуювати. Сховища установи катастрофічно переповненні і вражені грибком, повідомляє "Депо".

"Великою проблемою архіву є те, що головний його корпус розташований у пристосованому приміщенні. Ззовні після ремонту воно виглядає пристойно, але всередині усе складніше. Сховища катастрофічно переповнені. Архів не має можливості у необхідних обсягах приймати на зберігання нові документи. Більше того, сховище № 2 центрального корпусу розташоване у напівпідвальному приміщенні, яке уражено грибком. Ми змушені регулярно влаштовувати суботники, але грибок такими заходами не побороти. Документи зі сховища потрібно евакуювати", - розповів директор архіву Юрій Легун.

Частково проблему планують вирішити за рахунок двох приміщень колишніх військових складів, виділених для потреб архіву. Їх потрібно відремонтувати і обладнати необхідним чином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний музей отримав унікальну колекцію архівів про діячів діаспори

Нагадаємо, пам'ятник Миколі Щорсу у центрі селища Піщанка на Вінниччині мають демонтувати. На його місце люди вирішили поставити пам'ятник Тарасу Шевченку. Зроблять його із бронзи.

Зараз ви читаєте новину «Заражений грибком архів евакуюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі