понеділок, 16 жовтня 2017 04:15

Закриють дім, де народився Коцюбинський

  У Вінниці на два роки закриють музей Коцюбинського. Фото: Вінниця.інфо.
У Вінниці на два роки закриють музей Коцюбинського. Фото: Вінниця.інфо.

У Вінниці на два роки закривають музей-садибу Михайла Коцюбинського. Його відремонтують, експозиції оновлять, а хату, в якій жив письменник, укріплять.

Про це пише Вінниця.інфо.

"В листопаді цього року музею виповниться 90. За цей період композицію змінювали лише раз - у 1975. Тому одні експонати потребують реставрації, інші ж, заміни на нові", - каже в.о. директора літературно-меморіального комплексу Лариса Кравченко.

Окрім садиби, реставрують комору і сторожку. Особливу увагу приділяють деревам. На території музею розташовується частина саду. Тут досі ростуть липи, які садив ще дідусь Михайла 300 років тому. Деякі – пошкоджені омелою. Спеціалісти працюватимуть ще над тим, щоб вилікувати дерева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко скасував закриття фонтану

Головною умовою ремонтно-реставраційних робіт - збереження автентичності.

"Ремонт музею займе не один рік. Сподіваємося, що запрацювати на повну потужність літературно-меморіальний комплекс зможе у 2019-му - до 155-річчя від дня народження Коцюбинського", - розповідає Лариса Кравченко.

Увесь цей час вхід до садиби буде закритим, але буде працювати виставкова експозиція.

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку, яку присвятили шкільним рокам. Назвали: "Школа – країна дитинства". На виставці є речі 1920-х і до сьогодні. Виставка працюватиме до 31 жовтня. Працівники музею охоче візьмуть до цієї колекції інші експонати.

Зараз ви читаєте новину «Закриють дім, де народився Коцюбинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі