середа, 16 липня 2014 23:41

"Захистіть нас, просимо вас!" - на Донбасі терористи й далі обстрілюють з важкої артилерії житлові квартали

"Захистіть нас, просимо вас!" - на Донбасі терористи й далі обстрілюють з важкої артилерії житлові квартали
ukr.segodnya.ua

На Донбасі терористи нищать інфраструктуру в містах, які окупували, і заважають мирним мешканцям навіть розбирати завали.

Як йдеться в сюжеті ТСН, мирне населення захоплених бойовиками міст у паніці. У Луганську за останню добу загинули дев'ятеро людей, стільки ж поранені. Бойовики і далі обстрілюють з важкої артилерії житлові квартали.

Мирні жителі скаржаться на повну незахищеність від дій терористів.

"За що нас розбили? Скажіть, як жити далі? Кому вірити? До кого йти? Чому нас ніхто не захищає? Захистіть нас, просимо вас!" - кричить одна із мешканок Луганська.

В Донецьку терористи розмістили системи залпового вогню "Град" між житловими будинками, а в Макіївці бойовики облаштували вогневі точки у школах.

В Донецькому аеропорту бойовики підірвали вежу зв'язку. Сили АТО використовували її для координації доставки продуктів та боєприпасів для українських солдатів літаками. Під час підриву терористи навіть позували перед телекамерами російського телеканалу. Через обстріли терористів на Донбасі призупинили роботу щонайменше 6 шахт. Профспілки гірників посилаються на припис "Держгірпромнагляду", який забороняє проводити роботи на тих шахтах, де неможливо безпечно евакуювати робітників з-під землі.

"Вугільна галузь працює не на повну потужність. Це не провина шахтарів, які хочуть працювати, які хочуть заробляти, які хочуть годувати свої сім'ї, які насправді, в своїй більшості, переважній більшості не підтримують сепаратизм в Україні", - сказав голова НРГУ Михайло Волинець.

Свої ж родини терористи вивезли з Донбасу в Ростовську область Росії. Тим часом у визволених містах підраховують збитки від зруйнованої інфраструктури. Найскладніша ситуація після нападу бойовиків склалася в енергетиці.

Під час проведення АТО без електроенергії залишилися більше 300 тисяч людей, 1700 кілометрів ліній електропередач зруйновано, знеструмлено більше 100 населених пунктів", - каже директор дистрибуції та збуту електроенергії енергетичної компанії Ігор Маслов. Енергетики звітують, що вже відновили світло у більшості будинків Слов'янська, в інші помешкання обіцяють дати електрику до кінця тижня.

Зараз ви читаєте новину «"Захистіть нас, просимо вас!" - на Донбасі терористи й далі обстрілюють з важкої артилерії житлові квартали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі