понеділок, 14 березня 2016 16:33

За два роки на Львівщині не люстрували жодного посадовця
2

За два роки після підписання Закону про люстрацію на Львівщині не притягли до відповідальності жодного чиновника. Такий звіт оприлюднив 14 березня на прес-конференції "Як відбувається люстрація на Львівщині: проблеми та шляхи вирішення" начальник відділу кадрової роботи Львівської ОДА Ігор Гарматій.
"У Львівській міськраді під критерії Закону про люстрацію підпадав один чиновник, та він звільнився за власним бажанням до початку процесу. У Львівський області жодного чиновника не було люстровано", - каже Ігор Гарматій.
З 1 грудня 2014 до 1 грудня 2015 перевіряли 396 суддів місцевих та апеляційних судів Львівської області. Лише один суддя апеляційного адміністративного суду не пройшов майнової люстрації, він поскаржився до суду.
"Суд виніс рішення на користь судді, визнав протиправними дії фіскальної служби і зобов'язав провести повторну перевірку", - каже Марія Коник, заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області.
Головною причиною такої ситуації представники влади називають недосконалість Закону про люстрацію. Наприклад, перевіряється майно задеклароване тільки під час обіймання певної посади. Закон дозволяє використовувати посадовцям низку маніпуляцій, щоб уникнути перевірки.
"86 тисяч українських чиновників отримали статус учасників АТО. Багато інших просто змінили посаду в іншому відомстві чи області", - каже Соломія Саврук, голова правління львівського "Комітету виборців України".
За останніх два роки в Україні пролюстровано 877 осіб. 45 тисяч чиновників пройшли, або проходять перевірку. 55 тисяч осіб, які планують зайняти посаду, чекають на перевірку.

Зараз ви читаєте новину «За два роки на Львівщині не люстрували жодного посадовця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі