пʼятниця, 23 жовтня 2015 19:21

Вінничанину Максиму Шимку відкрили пам'ятник
5

Сьогодні на центральному кладовищі у Вінниці відкрили памятник герою урочисте а герою Небесної сотні, Максиму Шимко.

" 20 жовтня, Максиму виповнилося б 36 років, до його дня народження й приурочене відкриття пам'ятника. Ми ж з сином кожного року святкували в один день, бо в мене

21 жовтня. Це був перший рік, без сина. Коли замовляли пам'ятник, залишили й для себе з чоловіком місце." - говорить зі сльозами на очах мати Героя, Зоя Шимко.

На відкриття зібралося близько сотні людей. Родичі, побратими та просто не байдужі люди мали змогу сказати кілька слів. Організували виступ активісти, що знали Максима особисто.

"Піднімав питання про перейменування школи де вчився наш Герой з ім. Карла Маркса - ката нашого народу на Героя - Максима Шимка. Моє клопотання було відхилено."- говорить вчитель історії школи № 13, Олександр Савчук.

Пам'ятник виконаний в скандинавському стилі, замовляли батьки.

" Максим був справжнім лицарем тому присутній щит, меч, лук. А сам пам'ятник це скандинавський корабель який відплив в рай для воїна. " - говорить керівник клубу історичної реконструкції "Білий вовк", Антон Несторович, членом якого був Шимко.

Нагадаємо, Максим Шимко загинув на київських барикадах 20 лютого 2014 року. Останнє повідомлення, яке він написав на своїй сторінці у соціальній мережі 18 лютого: "За Україну, всі, хто може — їдьте в Київ!".

Зараз ви читаєте новину «Вінничанину Максиму Шимку відкрили пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі