пʼятниця, 23 січня 2015 18:49

Вінничани долучилися до створення Всеукраїнського рекорду
3

З 1 серпня по 19 січня мешканці усіх регіонів України могли долучитися до вишивання карти-оберегу рідної держави. Полотно розміром 2 на 1,5 метри впродовж декількох місяців подорожувало областями. Розпочалась акція у Вінниці, її автором стала Ірина Кондратенко.

"Ми передавали карту далі: Житомир, Рівне, Луцьк, об'їздили всю Західну Україну, побували в зоні АТО. Карту передавали з рук в руки, отримували координатори. Це були різні громадські організації, місцева влада, волонтери. Таким чином зібрали дуже велику кількість людей і умовно назвали їх ініціативною групою "Ми — разом", - розповіла організатор.

Картину вишивали пересічні українці та народні майстрині. Перший хрестик поставила вінничанка Ірина Головачова. Головною умовою творення полотна були позитивні думки та емоції. Люди думали про світле майбутнє і мир на Батьківщині. В День Соборності у Києві закінчили вишивання Кримського півострова та презентували роботу. Представники Національного реєстру Рекордів України офіційно зафіксували рекорд в номінації "Мистецтво" 

"Карта України вишита вручну найбільшою кількістю вишивальників". Кількість зареєстрованих учасників — 3255. Проте організатори називають на багато більшу цифру учасників. "Де-факто, нараховувалося близько 6 тисяч людей. Справа у тому, що комітет рахував лише тих учасників, котрі залишали своє ім'я, по батькові та номер телефону. У зоні АТО, наприклад, бійці боялися писати свої контакти і зрозуміло чому", - зазначила директор медіа-центру "Власно" Ольга Маліновська. Щоб після закінчення акції полотно служило українському народові та захищало від негараздів, карту планують розмістити у Верховній Раді, а саме — над Президією. Організатори впевнені, що її енергетика патріотично вплине на роботу всіх депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани долучилися до створення Всеукраїнського рекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі