субота, 08 березня 2014 16:09

Вінниця продовжує приймає кримських біженців: сьогодні прибули 23 людини
8

Фото: Анна Бова

8 березня до Вінниці приїхали 4 родини із Криму. Розмістили їх у міському центрі реабілітації. Організацією поселення біженців займається обласна влада. Харчування забезпечує міська рада.

"Сьогодні о шостій ранку зустрічали кримчан, які приїхали до Вінниці потягом. Ми прийняли 23 людини - це 17 дітей віком від чотирьох місяців до 8 років, 5 жінок та 2 чоловіка. Чоловіки мають намір повернутися до Криму, щоб оберігати свої домівки. Очікуємо на приїзд ще однієї родини із семи осіб", - розповідає директор центру Роман Штогрин, 32 роки.

Для кримчан у центрі виділили окремий блок. Забезпечили триразове харчування. За необхідності - надаватимуть безкоштовну медичну допомогу. Також з людьми працюють представники міграційної служби. Навчання проводять поки що самі батьки. Кажуть, що їхня діти потім здаватимуть екстерном екзамени по програмі. Запевняють, що вчать дітей добре. Навіть найменші знають по п'ять мов. Але працівників центру батьки просять спілкуватися з ними українською.

"Люди бояться, що Крим захопили і їх знову можуть депортувати, тому їдуть у спокійніші області. В нашому центрі кримчани пробудуть кілька тижнів, до місяця, поки обласна і міська рада не врегулюють ситуацію", - додав Штогрин.

Нагадаємо, кількома днями раніше до Вінниці прибула перша делегація із Криму. Їх оселили в гуртожитку одного з університетів, в якому саме - не кажуть, бо люди залякані, нікому не довіряють, ні з ким не хочуть спілкуватися. На наступному тижні очікують на приїзд ще 20 жителів кримських міст.

 

Зараз ви читаєте новину «Вінниця продовжує приймає кримських біженців: сьогодні прибули 23 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі