вівторок, 07 серпня 2018 07:10

"Весь у гіпсі і трубках": молодого депутата забили насмерть
7

Автор: facebook.com/oleg.suprunenko
  За життя колекціонував платівки, гроші, мріяв попрацювати в Силіконовій долині
За життя колекціонував платівки, гроші, мріяв попрацювати в Силіконовій долині

7 серпня торік у Миргороді на Полтавщині помер депутат міськради 29-річний Олег Супруненко. За 26 днів до цього його побили чоловіки в масках. Травмували голову, зламали ребра, пробили легені.

Вночі 12 липня Супруненко повертався велосипедом зі зміни на місцевому арматурному заводі. До хати не доїхав 200 метрів. Після нападу його знайшли непритомним. Майже місяць пролежав у комі.

"В останній раз, коли бачились, сказав: "Мамо, бережи себе". У день побиття написав мені привітання із Днем матері, яке я побачила, вже в реанімації, поряд з Олегом. Навіть тут, у тяжкому стані, весь в гіпсі і трубках, він проявив свою любов та турботу про інших", - розповіла мати Супруненка Катерина Михайлівна.

Олег Супруненко очолював миргородський осередок "Свободи". Займався питаннями підняття тарифів на автобусні маршрути у місті. Вважав, що вони завищені. Ініціював створення відповідної комісії. Активно цікавився бюджетом, виділеним на зупинки громадського транспорту. Його теж вважав завищеним у 2 рази. Крім того, намагався протистояти незаконному будівництву у місті.

"Був чесним і порядним. Старався, щоб бюджет ішов на благо людей, а не в кишені можновладців. Але із 34 депутатів в опозиції було від сили 8-10 чоловік. Тому своїми голосами ми не могли кардинально вирішувати міські проблеми. На минулих сесіях на Олега кидалися, цькували і казали, що все одно нічого не доб'ється", - сказала Аліна Шаніша, депутат Миргородської міської ради.

Автор: facebook.com/oleg.suprunenko
  Олег Супруненко був на Майдані у миргороді та Києві
Олег Супруненко був на Майдані у миргороді та Києві

"В міській раді Олег відстоював свої позиції. Маю підстави вважати, що на нього напали через політичну діяльність. Знаємо, що нападників було четверо, один з них сидів у машині", - розповів депутат Полтавської міськради Юліан Матвійчук.

21 вересня арештували 3 із 4 підозрюваних нападників. Ними виявилися Левон Марданян, Олександр Гребенюк та миргородський депутат від "Радикальної партії" Хачатур Хачатурян. Останньому інкримінують замовлення та організацію нападу. Гребенюка вже засудили до 7 років ув'язнення. Щодо двох інших тривають судові засідання. Четвертий підозрюваний - Руслан Хачатрян - перебуває у розшуку. Під час слідчого експерименту підозрювані зізналися, що за мету мали помсту через комерційні відносини.

За життя Олег Супруненко був активним політиком та добрим сім'янином, кажуть близькі депутата. Любив подорожі, відстежував родинне дерево. Захоплювався 3D-дизайном. Мріяв працювати в студії "Pixar" або Силіконовій долині. Колекціонував гроші різних країн, поштові марки та вінілові платівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерана АТО вбили на власному подвір'ї

"У шкільні роки Олег почав активно захоплюватись рок-музикою. Збирав касети та біографії визначних рок-виконавців. Мабуть, якби не був політиком, був би успішним музикантом", - зазначив Олександр Білоконь, однокласник загиблого.

Автор: facebook.com/oleg.suprunenko
  З дружиною Анікою прожили 8 років
З дружиною Анікою прожили 8 років

Був одружений із Анікою Лісовець. У шлюбі прожили 8 років. На момент смерті Супруненка їхньому сину Святославу було півтора роки.

"Наше життя було схоже на романтичну казку. Постійно піклувався про мене. Майже забула своє ім'я, адже він завжди звертався до мене "кохана". Він був першим, хто взяв сина на руки. Весь перший день турботливо доглядав за ним. Мріяв ще про двох дітей як мінімум. Намагався якнайбільше гратися з маленьким. Зв'язок між сином і татом був настільки міцним, що в той день Святослав з сумом сказав: "Нема тата! Нема!", - розказала дружина Супруненка.

"Я йому подарувала перший програвач та стос платівок. До них Олег ставився педантично, у нього була спеціальна щіточка для чистки. Кожну платівку витирав з любов'ю. Ми в двох обожнювали слухати українські пісні та західний рок", - додала Аніка Лісовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-"регіонала" застрелили на порозі квартири

Під час Революції гідності Олег Супруненко був одним із лідерів миргородського Майдану. У Києві 18-19 лютого 2014 року тримав барикаду на Софійській площі.

2017-го його нагородили званням "Патріот року" в конкурсі "Людина року".

4 серпня цьогоріч у Миргороді відкрили меморіальну дошку на його честь. Однодумці та близькі "свободівця" провели марш пам'яті Олега Супруненка.

Олег Супруненко очолював партію "Свобода" у миргороді
Фото: facebook.com/oleg.suprunenko
З дружиною Анікою прожили 8 років
Олег Супруненко був на Майдані у миргороді та Києві
За життя колекціонував платівки, гроші, мріяв попрацювати в Силіконовій долині
Олег Супруненко позує з дружиною Анікою Лісовець та сином Святославом

У березні в Запоріжжі під час пограбування жорстоко вбили екс-депутата Генічеської райради і одночасно вчителя фізкультури Костянтина Гурульова. Його без документів в критичному стані з проломленою головою знайшли на вокзалі. Після 3 днів у лікарні Гурульов помер.

Зараз ви читаєте новину «"Весь у гіпсі і трубках": молодого депутата забили насмерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі