пʼятниця, 30 травня 2014 12:30

Вбитого генерала Сергія Кульчицького поховають на Личаківському кладовищі у Львові

Вбитого генерала Сергія Кульчицького поховають на Личаківському кладовищі у Львові

Начальника управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України, генерал-майора Сергія Кульчицького поховають у суботу, 31 травня, на почесному полі поховань на Личаківському цвинтарі у Львові. Він 29 травня трагічно загинув під Слов'янськом Донецької області.
Перед спрямуванням на схід України у рамках антитерористичної операції Кульчицький очолював військову частину №3002, розташовану у Львові на вул. Науковій. Сім'я загиблого — дружина та син - проживає у Львові.

"Знаю про обставини підбиття гелікоптера у загальних рисах. Як і всі, вони прилетіли на гору Карачун неподалік Слов'янська. Розвантажилися, взяли звідти групу людей, у яких відбувалася ротація - їх везли на відпочинок. І після зльоту їх підбили, - пише у соцмережах Аркадій Бабченко, російський військовий журналіст, який вже тривалий час перебуває на Донбасі поруч із українськими військовослужбовцями. - Я спілкувався з льотчиками, з генералом Кульчицьким також. Льотчики були дуже хорошими хлопцями — такими ввічливими, коректними, доброзичливими. Загалом у мене залишилися дуже хороші враження від спілкування з ними. Генерал Кульчицький був дуже адекватною людиною. Також дуже відкритим і доступним. Дуже хороший командир - їздив та літав до блокпостів, де стоять його солдати. Сам особисто привозив їм воду, їжу. Дивився, перевіряв усе. На мій погляд, він був одним із найадекватніших командирів".

Нагадаємо, під Слов'янськом 29 травня близько 12:30 у районі проведення антитерористичної операції під час розвантаження продуктів харчування на четвертий блокпост, терористи збили вертоліт Мі-8 Національної гвардії України. Внаслідок інциденту загинуло 12 вояків. Серед загиблих – шестеро військовослужбовців Нацгвардії та шестеро представників спецпідрозділу "Беркут". Один військовослужбовець залишився живим і перебуває у важкому стані. Кульчицький загинув на місці катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «Вбитого генерала Сергія Кульчицького поховають на Личаківському кладовищі у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі