середа, 03 грудня 2014 19:02

У Вінниці не потрібна обласна рада

У Вінниці не потрібна обласна рада


Депутати Вінницької обласної ради втретє не змогли зібратися на сесію. Через це не виділяються додаткові гроші на лікувальні заклади, не внесли зміни до бюджету області, не можуть призначити керівників комунальних закладів.

Близько 60 депутатів підписалися під заявою, в якій висловили недовіру нинішньому голові обласної ради Сергію Свитку.Депутати обласної ради розповіли кореспонденту Gazeta.ua які першочергові завдання має вирішити обласна влада
Леонід Галушко, депутат обласної ради, підприємець

- Першочергове завдання, яке має вирішити обласна влада - владнати питання злагодженості дій між обласною радою та обласною адміністрацією. Такий розкол, відсутність єдиної команди впливає на питання розвитку, на психологічний стан області. Вінниччина завжди знаходила вихід з усіх ситуацій. А тепер через ці міжусобні війни все зупинилося. Немає на інвестиційних проектів, немає формування нових робочих місць, формування бюджету розвитку, а не бюджету проїдання. Досі не вирішено питання посад головних лікарів. Не відбулася сесія, то ми не дамо гроші на АТО. Вибачте, але державу треба боронити, не зважаючи на те, чи відбулася, чи не відбулася сесія. Є низка питань, які одноосібно може приймати і голова адміністрації, і голова ради. Я 5-те скликання в обласній раді, але ще не бачив, аби влада працювала проти людей.

Валерій Коровій, депутат обласної ради, заступник голови Вінницької міської ради

- Основне питання - завершення року і початок нового року, зміни до бюджету та прийняття нового кошторосу. Інших нагальних питань, які потребують негайного вирішення не бачу. В ситуації, яка склалася сьогодні в країні, роль обласних рад ніяка, і робота їхня в більшій мірі полягає в надуванні щок. А голова обласної ради взагалі не має працювати на постійній основі. Бо провести раз на три місяці сесію - великого розуму не треба. Таким чином заощадили б чималу суму з бюджетних коштів. Тільки коли буде проведена реформа, коли обласна рада формуватиме свої виконавчі органи, виконкоми, формувати та виконувати роботу - тоді можна буде говорити про вагому роль цього органу у розвитку області.

Микола Янченко, депутат обласної ради, композитор

Депутати не працюють. Одні продовжують ділити портфелі, інші згадують, хто був у регіонах, а хто на майдані. Немає злагодженості. Зараз усі мають об'єднатися проти Путіна і робити все, аби підтримати та допомогти солдатам, які воюють на Сході. Для цього треба взяти кожного депутата і хоча б на одну ніч завезти на двадцятиградусний мороз туди до хлопців. А на другий день знову повернути на сесію. Тоді б вони голосували зовсім по іншому, і приймали б правильні рішення, які пов'язані із виділенням коштів для АТО.

Любов Спірідонова депутат обласної ради, екс-заступник голови обласної адміністрації

- Зараз такий важкий час, що всі питання на порядку денному. Але я виокремила в першу чергу розвиток програм для опіки за інвалідами, хворими дітьми, сиротами, та розбавлених батьківського піклування. Цією категорією людей опікується лише держава, а цього дуже мало. І наступне - система охорони здоров'я. Зважаючи на стан здоров'я населення в країні, на показник захворюваності та смертності, цій галузі повинна приділятися в рази посилена увага. В умовах війни, держава змушена відривати кошти від медицини та спрямовувати їх на АТО. Але то не правильно. Я вважаю, що всі соціальні гарантії, які передбачає дана галузь, мають виконуватися.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці не потрібна обласна рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі