субота, 07 травня 2016 09:45

В українському "Діснейленді" зацвіли два мільйони тюльпанів
17

Фото: Андрій ЧЕРНЕГА

У кіровоградському дендропарку цьогоріч зацвіли близько 2 мільйонів тюльпанів. Сотні людей зі всієї України приїжджають подивитися на квіткові галявини. Вхід до парку безкоштовний.

До Кіровограду з Черкас о 8:35 відправляється автобус. Їдемо дві з половиною години. Квиток коштує 80 гривень. Вхід у парк виглядає як казковий замок. Відразу потрапляємо на центральну алею з тюльпанами. На клумбі табличка: "Увага! Заходити на клумби суворо заборонено. Штраф 200 грн".

"Цього року багато гостей було із Дніпропетровська, Черкас, Києва, Борисполя, Запоріжжя, Херсону. Знаю, що були люди з Польщі і з Німеччини. Приїздили харків'яни. Порівнювали наш парк із їхнім парком Горького. Є щось схоже, але у нас вражають тюльпани", – говорить заступник директора дендропарку Оксана Бульдович.

Тюльпани ростуть на центральній алеї та клумбах по всій території. Дендропарк займає 45 гектарів. Створений у 1957 році. Туристи фотографуються у квітах.

"Спочатку висадили до 200 тисяч тюльпанів. У 2013 році було 500 тисяч. Минулого року – 2 мільйони. І цьогоріч так само. Не тільки тюльпани, а й різновиди гіацинтів, піонів, троянд. Наші власники, що опікуються парком, 10 років тому були у Нідерландах в дендропарку Кекенгоф. Побачили там близько 7 мільйонів тюльпанів. В Україні такого не було. Тоді виникла ідея зробити подібне у Кіровограді. Цвітуть тюльпани з кінця квітня до середини травня. Потім у дендропарку зацвітають троянди" – розповідає арт-директор Анастасія Банік.

На центральній алеї продають сувеніри. Ляльки-обереги від 20 до 80 гривень. Вишиті обкладинки для паспортів – 80-100 гривень. Рушник вишитий бісером коштує 550 гривень.

Поряд маленький зоопарк із морськими свинками, козою, кроликами, фазанами. Тварин годувати не можна – штраф 200 гривень.

У центрі парку стоїть сцена. Поблизу атракціони: колесо огляду, дитяча залізнична дорога, автодром, батути. В парку 27 атракціонів. Квитки коштують від 5 до 40 гривень. На території розташовані сім ресторанів: європейської, української та японської кухні. Також є фаст-фуди і бари.

"Ми з Дніпропетровська, заїхали в гості до друзів з Черкас. Вони зробили нам сюрприз і привезли сюди. Дуже цікаво. Найбільше подобаються чорні тюльпани", – розповідає Алла Шульга.

"У парку буваю кожен день. Іду сюди по затишок та спокій. Ніби в інший час та інший край потрапляєш. Сюди і далі треба вкладати кошти. Парком займаються кіровоградські бізнесмени Микола та Лариса Онули. Вони за свої кошти огородили цей парк. Вичистили старі дерева, поставили атракціони, ресторани", – говорить Віктор Булобан.

За кількадесят метрів на сцені молодь танцює під гучну музику. Тут проходить танцювальний фестиваль. Змагаються між собою у стилі хіп-хоп та брейк-данс.

В парку молодь займається екстремальними видами спорту. Запрошують спробувати і перехожих туристів на баланс-борд (Дошка встановлена на горизонтальний циліндр. Людина стає сверху на дошку та балансує. – Gazeta.ua).

Зараз ви читаєте новину «В українському "Діснейленді" зацвіли два мільйони тюльпанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі