понеділок, 16 березня 2015 14:32

У Тернополі на аукціон виставлять розплавлений двигун БТРа

У Тернополі на аукціон виставлять розплавлений двигун БТРа

Розплавлений двигун БТРа з Донбасу стає скульптурою-оберегом на Тернопільщині. Знищений агрегат зі Щастя привіз місцевий волонтер. Двигун виставлять на аукціон і продадуть, щоб купити тепловізор для військових.

Досвідчені механіки на розплавлений двигун БТРа реагують доволі незвично, адже таке бачать вперше. Розповідають: щоб двигун так розплавився, обидва бензинові баки БТРа повинні були бути повними.

"Видно, щось підтримувало цей вогонь. Адже, щоб так розплавилося, температура мала б бути високою", – припускає майстер-механік Назар.

А ось оберіг у сплавленому моторі побачив тернопільський волонтер Богдан Кіндій. Він забрав його з попелища від БТРа у місті Щастя, Луганської області. Розповідає, що машина зайнялась від попадання снаряда. Дякувати Богу, українські військові, які були поруч на блок-пості, вижили.

"Я сидів на кухні, довго розглядав цю фігурку і вона мені почала подобатись. У ній я побачив різне: і печеру, і крило ангела, яке ніби її закриває, охороняючи. Чим більше дивишся на згарок, тим більше закохуєшся у нього", – зізнається волонтер.

Відтак, чоловік вирішив допомогти хлопцям, які вижили і досі перебувають на передовій. Вигадав, щоб діти з тернопільських шкіл дали назву скульптурі, аби її згодом можна було продати на аукціоні.

Тут дитяча фантазія не знала меж. Одні побачили у скульптурі – Божу Матір, яка оберігає вояків, інші – дівчину у довгому платті, яка схилила голову. Іще хтось – серце чи водоспад.

"Я б назвав це "Краплі мужності". Тому що багато людей відали своє життя за нашу Україну і проявили мужність, ніби померлі і є цими краплями", – вирішив учень класичної гімназії Саша Субчук.

"Маємо дуже багато варіантів. Діти побачили у цьому "Серце Свободи", "Водоспад війни". Ще є назва "Серце АТО". Ми доручили цю справу дітям, щоб фігурка несла в собі якийсь символізм для того, щоб можна було її як найдорожче продати. За ці кошти хочемо купити тепловізор тим хлопцям, які, власне, були в тому місці, де БТР підірвався", – розповідає волонтер Любов Вовк.

Щоб військові довго не чекали на свій тепловізор, Богдан планує щодня обходити по кілька шкіл у пошуках дитячих ідей або ж чекає дописів у соціальних мережах.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі на аукціон виставлять розплавлений двигун БТРа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі