середа, 20 листопада 2019 14:35

В Росії лякають читачів черкаською школяркою

В Росії лякають читачів черкаською школяркою
Настя збирається стати військовослужбовцем. Фото: mil.gov.ua

11-класниця Першої міської гімназії Черкас Анастасія Горбенко стала героїнею статті російського сайту.

"Юна фотомодель пройшла бойову підготовку під керівництвом націоналістів. Нею опікується відома снайперка ЗСУ, активістка "Правого сектору" Олена Білозерська. Участі в бойових діях на Донбасі Настя Горбенко не приймала в силу віку, але пройшла дуже складну підготовку й здала екзамени й має право носити берет морського піхотинця", - пишуть на сайті "Украина ру".

Наприкінці росіяни нагадують, що організація "Правий сектор" заборонена в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаський райцентр хоче забрати Чайковського у росіян

Директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко не здивований позицією росіян.

"Наша школа давно співпрацює із військовою частиною в Маріуполі. Настя – велика патріотка рідного краю. Вона збирається присвятити себе військовій службі. Що не дивно, враховуючи агресію Росії. Настя зробила свій вибір свідомо, бо їй уже 16 років й вона доросла дівчина. Гірше, коли росіяни в окупованому Севастополі вишколюють учнів молодших класів і вчать їх убивати ворогів. Такі публікації в російській пресі є частиною ідеологічної війни, яку веде проти нашої держави Росія", - вважає Сергій Іванович.

Перший вишкіл в Маріуполі Настя Горбенко пройшла ще минулого року. Спробувати себе на військовій службі їй запропонував батько.

Зараз ви читаєте новину «В Росії лякають читачів черкаською школяркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі