середа, 30 жовтня 2019 15:25

Черкаський райцентр хоче забрати Чайковського у росіян

Черкаський райцентр хоче забрати Чайковського у росіян
У планах мерії – збудувати сцену на плесі річки Тясмин

17 листопада у Кам'янській громаді відкриють "ChildrenMusicPark" - дитячий музичний парк, де під світлові переливи звучатиме музика Петра Чайковського: усі 24 п'єси "Дитячого альбому", створені композитором у Кам'янці.

"Щорічний фестиваль імені Петра Чайковського відбувався в Кам'янці ще за часів Союзу, - розповідає міський голова Кам'янки Володимир Тірон. - Нині ми вирішили відновити традиції, але з огляду на сучасність. В місті облаштуємо дитячий парк, де звучатиме музика Чайковського. На це витратимо 1 мільйон гривень. 300 тисяч дасть міська рада, ще 700 тисяч - Міністерство культури. Кам'янка виграла грант міністерства культури саме під цей проект".

Володимир Тірон стверджує, що на цьому зупинятися не збирається.

"У найближчих планах - збудувати сцену на плесі річки Тясмин. Це буде грандіозна споруда - довжиною 20 метрів і шириною - 10 метрів. Висота помосту сягатиме 5 метрів. Тут ставитимемо найвидатніші балетні постановки Чайковського - "Лебедине озеро", "Лускунчик" та інші. Спонсором саме цього проекту є бізнесмен із Канади із українським корінням".

Кам'янський міський голова каже, що збирається відібрати Петра Чайковського у росіян, які приватизували спадщину великого композитора.

"Зрозуміло, що росіян на ці заходи ми не запрошуватимемо. Але хай знають, що Чайковський не їхній, а наш композитор. Його рід - Чайки, походить із запорізьких козаків. Він жив у Кам'янці й творив тут".

"Місто на очах розквітає, - каже місцевий житель Віталій Іванченко. - У дитячому музичному парку можна буде подивитися на скульптури Чайковського і, натиснувши кнопку, послухати один із його творів. А в наступному році до нас приїдуть всесвітньо відомі майстри балету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кам'янці висадять найдовшу в Україні алею з сакур

Кам'янську об'єднану громаду було створено в грудні 2017 року. Відтоді вона реалізувала кілька масштабних культурних проектів.

Зараз ви читаєте новину «Черкаський райцентр хоче забрати Чайковського у росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі