вівторок, 03 грудня 2019 14:30

У яких піжамах краще спиться

У яких піжамах краще спиться
Полтавська майстриня розповіла про піжами. Фото:Instagram

Найкраще шити піжами із бавовни - цей матеріал приємний до тіла, не викликає алергії та дає шкірі дихати. На зиму можна купувати одяг для сну на флісі чи махровий.

Про це розповіла журналісту Gazeta.ua швея Аліна Запорожець. Дівчина заробляє тим, що робить піжами на замовлення.

Першу піжаму пошила задля цікавості, два роки тому. Тоді вона обійшлася їй у сто гривень - близько 90-а за тканину та 10-и за інші доповнюючі матеріали. Працювала на бабусиній швейній машинці, яку використовує і до цієї пори.

Перша спроба вдалася, тож дівчина вирішила продовжити на ширшому рівні.

"Починала я з 300 гривнями в кишені, які витратила на тканину. Рік працювала на вклади, майже без прибутку. Але завдяки цьому я тепер вкладаю не 300 гривень в місяць, а 3000. Плюс змогла назбирати на телефон з якісною камерою, аби ще краще презентувати вироби", - розповіла Аліна. Постачальника тканин й іншого матеріалу знайшла в інтернет-магазині. Ідеї фасонів черпала теж з мережі. Підписана на кілька груп, де переглядає вже готові комплекти. Також співпрацює з дівчинкою, яка під замовлення може зробити викройку на будь-який розмір.

Клієнтів шукає в соцмережі Instagram. Окрему сторінку магазину не створювала, роботи виклала на особистій. Знайти перших клієнтів допомогли подруги-блогерки, які володіють інтернет-магазинами – робили безкоштовну рекламу своїм підписникам.

Піжами купують, в основному, дівчата 18-25 років. Обирають пастельні кольори із цікавими принтами - так, популярністю користується рожева піжама із білими котиками, чорно-біла із зірками, блакитна із пандами та біла із різнокольоровими кексиками.

"На зиму зазвичай купують піжами на флісі, проте я поки не шию такі. Можливо, пізніше про це подумаю. Мої клієнти на зиму замовляють комплект зі штанів і футболок за 330 гривень. Я якраз оновила тканини – закупила із новорічними принтами. Там є і з Дідами Морозами,і з оленями, і з ялинками", - поділилася майстриня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжнє волосся та одяг, як у клієнтів – секрети створення ляльок

Про піжами розповіла, що, головне, аби була зручна і не надто жарка. Для своїх робіт обрала бавовняну тканину – така піжама гарно вбирає піт, дає шкірі дихати, не викликає алергій. Шви робить невеличкими. Штани, шорти чи труси – на резинці, аби не давили і розтягувалися.
"Пробувала працювати із атласом і шовком, проте вироби з цих тканин не для сну. Так, вони гарно виглядають, проте щодня в таких піжамах не буде зручно. Та і шити їх дуже важко", - розказала дівчина.

Ціна тканини, з якої Аліна шиє піжами, починається від 90 гривень за погонний метр – це 160 на 100 сантиметрів Тканина із глітерним напиленням буде дорожче – 100 гривень за погонний метр. З цього матеріалу пропонує кілька варіантів комплектів.

"У найдешевший комплект входять трусики і бандо за 170 гривень. Найдорожче замовлення – так званий "фемілі лук" із чотирьох елементів - футболка і штани для мами, папи, сина і дочки за тисячу гривень. Зараз в асортименті маю ще комплекти із бандо, шортів і трусиків за 255 гривень, бандо і шорти за 190 гривень, майка і шорти за 230 гривень, футболки і шорти за 190 гривень. Такі ціни діють на розміри XS, S, M. Більші – уже дорожчі гривень на 50. Бо треба замовляти більше тканини" - додала швея.

Швейний бізнес справа не з дешевих. На обладнання треба мінімум $10 000, щоб купити професійні швейні машини, оверлок, ніж для розкрою тканини та інше. Одна машина китайського виробництва коштує близько 12-15 000 грн. Проте спочатку варто визначитись що саме та скільки виробів шити, хто це буде купувати.

Зараз ви читаєте новину «У яких піжамах краще спиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі