субота, 05 квітня 2014 13:36

В Черкасах членам екіпажу тральщика "Черкаси" вручили премії і квартиру
5

Фото: Любов КАРНАРУК

4 квітня на Соборній площі Черкас відбулася зустріч екіпажу морського тральщика "Черкаси". Морякам від влади вручили премії і грамоти за особливі заслуги перед Черкащиною. А черкащанину Сергію Карлашу – сертифікат на двокімнатну квартиру, площею близько 80 кв.м.
Командир Юрій Федаш подякував черкащанкам за гостинність і висловив надію, що тральщик "Черкаси" знову буде українським. Про це стане відомо в найближчий понеділок, після закінчення переговорів з Російською Федерацією. Припустив, що поки що їхня дислокація буде в Миколаєві.
На зустріч із моряками прийшло понад тисячу городян. Моряки вийшли на площу із обласної адміністрації. Під аплодисменти "молодці" і "Тральщик "Черкаси" - герої України" піднялися на сцену. Коли вишикувались, люди довго скандували "дякуємо" і аплодували.
Екіпаж привітали губернатор Юрій Ткаченко, голова облради Валентина Коваленко, народні депутати Ірина Геращенко та Леонід Даценко.
Під час привітання в. о. міського голови комуніста Віктора Білоусова люди почали кричати "Ганьба!". Засвистали й перекрикували виступ вигуками "Тральщик "Черкаси" – герої України".
Ірина Геращенко жартома запропонувала вибрати хлопців депутатами міськради. А морякам сказала, що в них для цього є всі шанси.
Нагадаємо, 25 березня російські військові захопили на озері Донузлав тральщик "Черкаси". Це єдине судно Військово-Морських Сил України, яке до останнього штурму залишалось під українським прапором у Криму. Екіпаж кілька годин чинив опір нападникам.

Зараз ви читаєте новину «В Черкасах членам екіпажу тральщика "Черкаси" вручили премії і квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі