вівторок, 05 лютого 2019 07:57

Померла членкиня ОУН Ярослава Мельничук

Померла членкиня ОУН Ярослава Мельничук
Ярославу Мельничук поховають на Личаківському цвинтарі. Фото:images.unian.net

У Львові померла членкиня ОУН Ярослава Мельничук (Полюга).

"На 90-му році відійшла у вічність член ОУН, львів'янка Ярослава Мельничук (Полюга). Громада міста Львова висловлює співчуття рідним та близьким", -повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У Храмі Святої Трійці УГКЦ (вул. Тершаківців, 11а) сьогодні, 5 лютого, о 13.00 відбудеться чин похорону. О 13.40 - виїзд на Личаківський цвинтар, де й відбудеться чин погребення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують присвоїти Героя лідеру ОУН

Ярослава Мельничук (Полюга) народилась 17 липня 1929 року у Львові. Співпрацювати з ОУН почала під час навчання у Львівському медінституті у 1945−1949 рр. Перший арешт — у 1948 році. Тоді ж, за браком доказів вини, була звільнена. Удруге заарештована — у 1949 році. Упродовж 6 місяців перебувала під слідством у тюрмі "на Лонцького". Без суду була етапована на спецпоселення в тайгу Якутської АРСР. Виконувала каторжні роботи. Згодом їй вдалося влаштуватись на роботу лаборанткою в районну лікарню й отримати дозвіл на продовження навчання. 1956 р. отримала диплом і повернулася до Львова, де після повернення й до виходу на пенсію працювала лікаркою.

Після тяжкої хвороби у віці 77 років помер Роман Кудлик - відомий поет, колишній редактор літературного журналу "Дзвін". Член Національної спілки письменників України.

Зараз ви читаєте новину «Померла членкиня ОУН Ярослава Мельничук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі