вівторок, 25 лютого 2014 12:15

Українці дякують полякам за підтримку в час революції

Українці дякують полякам за підтримку в час революції

Поляки виявили ініціативу узяти на безкоштовне лікування українських активістів, які були поранені на Майдані у Києві. Учора на пункті пропуску "Краківець-Корчова" до Республіки Польщі відправили троє поранених на операції. Для них - спрощений митний контроль.

"Якщо наприклад у людини закінчився закордонний паспорт, ми можемо її пропустити і так, за наявності старого і українського паспортів, - пояснив Володимир Шеремет із Прикордонної служби. - Хлопці перетнули кордон за 15 хвилин, а там вже їх чекали польські медики. Українці і надалі можуть звертатися за допомогою, поляки чекають".

У прикордонному місті Рава-Руська, за кілька сотень метрів від кордону мешканці міста встановили білборд з вдячністю полякам за підтримку українців під час масових протестів. На білборді зображено потиски двох рук у кольорах державних прапорів України та Польщі – жовто-блакитному та біло-червоному. Поруч напис: "Dziękujęmy. Ten jest naszym bratem, ktory nie pozostawia nas w walce o przyszłość!", що в перекладі з польської означає "Дякуємо. Той є нашим братом, хто не залишив нас у боротьбі за майбутнє!".

"За останні три місяці українці неодноразово відчувати підтримку поляків. Вулиці польських міст прикрашали жовто-блакитними прапорами, відеоролики з піснею на підтримку України показували на центральних польських телеканалах, була підтримка у польських газетах. А найвищу будівлю Польщі – Палац культури і науки у Варшаві підсвітили жовто-блакитними кольорами, - зазначила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Тому ми, равчани, від імені більшості українців вирішили висловити невелику подяку нашим сусідам".

Зараз ви читаєте новину «Українці дякують полякам за підтримку в час революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі