четвер, 22 січня 2015 14:22

У Вінниці відкрили пам'ятник Небесній Сотні та героям АТО
2

Фото: Вероніка Малюта

22 січня у Вінниці урочисто відкрили знак пам'яті і слави на честь подолян, що полягли за демократичне майбутнє і територіальну цілісність України, — Небесній Сотні та загиблим в АТО героям. Меморіал у вигляді падаючого сокола в тризубі розмістили на Європейській площі при вході у сквер Слави. Вшанувати земляків-визволителів прийшли понад дві сотні людей: керівництво області та міста, близькі і родичі загиблих та просто небайдужі.

"Моя дитина загинула за те щоб в нас з вами було безхмарне небо, за те щоб був мир, щоб нам добре жилось. Але в нас в країні йде війна: стріляють танки, рвуть гармати, і не одна заплакана і зажурена мати. Герої не вмирають! Я хочу подякувати всім матерям, чиї діти захищають нашу країну. Вони воюють за щасливу державу. Побажати, щоб люди завжди були єдиними, щоб влада підтримувала людей, а люди розуміли владу. Тоді Україна стане дійсно доброю", - сказала мати Героя України Максима Шимка.

Сестра Героя України Дмитра Майбороди закликала всіх бути небайдужими.

"Я горджуся своїм братом. Всіма військовими, які не зрадили присязі і не перейшли на сторону, хоч і братського народу, але агресора. Ніхто не має права розділяти державу. Кому не подобається, будь ласка, виїжджайте і живіть там, де вам подобається. Дякую, тим хлопцям, які зараз на Сході України. Героям слава!", - зазначила вона.

Представники церков київського та московського патріархату освятили знак пам'яті та молилися за мир в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці відкрили пам'ятник Небесній Сотні та героям АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі