субота, 19 грудня 2015 18:15

У Полтаві відкрили будиночок Святого Миколая
3

Фото: Сергій НАГОРНИЙ

19 грудня у Полтаві біля Свято-Успенського собору в центральній частині міста волонтери з Полтавського Батальйону Небайдужих відкрили будиночок Святого Миколая. Чоловік у церковному одязі приймає до себе людей, незалежно від віку. Дітям пропонує розповісти віршик чи проспівати пісеньку. За це дарує солодощі й печиво.

"Після вранішньої служби в соборі від дітей не було відбою. Усі хотіли побачити мене на власні очі. Дякували за отримані під подушку подарунки, розповідали про свою поведінку протягом року. Не рахували, яку кількість привітали. Це ж не комерційна організація. Головне – що садимо в дітях зерно свята, казку. Помітив, що розказують багато патріотичних віршів. Одна дівчинка вивчила уривок із Ліни Костенко", - розповідає чоловік, на вигляд 60-ти років. Не називається. Каже, сьогодні – він тільки Святий Миколай.

"Люди приходять весь день. Багато – цілими сім'ями. Були навіть із немовлятами. Хтось дізнається про нас через інтернет. Також спрацьовує сарафанне радіо. У будиночку працює благодійний ярмарок, люди придивляються іграшки до свят", - сказав Євгеній Башмаков, 19 років, волонтер Батльйону Небайдужих.

Будиночок Миколая у Полтаві відкрили вперше. Працюватиме місяць. За цей час усі охочі можуть купити святкові вироби, іграшки й прикраси, виготовлені волонтерами. У планах – проводити в будиночку майстер-класи з виготовлення іграшок ручної роботи. Також хочуть запровадити акцію "Лист військовому", де діти зможуть привітати бійців АТО. Виручені на благодійному ярмарку гроші волонтери спрямують на потреби малозабезпечених і військових.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві відкрили будиночок Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі