пʼятниця, 04 жовтня 2019 15:31

У Полтаві обмежили продаж спиртного

У Полтаві обмежили продаж спиртного
З 22:00 до 8:00 у Полтаві заборонили продавати алкоголь. Фото: gre4ka.info

4 жовтня у Полтаві депутати вирішили обмежити продаж алкоголю після 22:00.

Журналіст Gazeta.ua побував на сесії та поспілкувався із тими, хто "за" і хто "проти".

Рішення обмежити продаж прийняли під час позачергової сесії у Полтавській міськраді. Із 32 зареєстрованих депутатів "за" обмеження проголосувало 25. Двоє утрималося, четверо не голосувало. Один виступив "проти".

"У нас же страшно вночі вийти із собакою погуляти. Усюди п'яниці, у будь-якому магазині можна придбати і горілку, і пиво, і так до самого ранку. Тепер, може, хоч пити менше будуть, а потім не битимуться і не вбиватимуть один одного", — розповіла полтавка Галина Геннадіївна. Прізвище не назвала. Ініціативу депутатів підтримує.

На сесію також завітали полтавці, які виступають проти такого рішення.

"У мене кілька аргументів з цього приводу. По-перше, такі обмеження порушують принципи вільного ринку. По-друге, коли держава вказує, що можна робити її громадянам, це обмежує їхні права. Увесь світ йде до розширення цих прав, а не до зменшення. Приймаючи такий проект, депутати підігрують поліції, що не може гарантувати нічний порядок в місті", — прокоментував полтавець Вадим Патик.

Чоловік також додає, що таке рішення підвищить можливість появи підпільної торгівлі. Окрім цього, багато хто може втратити робочі місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь перекрила центральну дорогу у Полтаві

Проект рішення передбачає заборону продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв на території Полтави з 22:00 до 8:00. Випити можна буде лише в ресторанах, проте не у тарі на винос.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві обмежили продаж спиртного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі