пʼятниця, 04 жовтня 2019 14:57

Молодь перекрила центральну дорогу у Полтаві
4

Перекривали дорогу, вимагали повернути МАФи
Фото: Ярослава Фоніна
Перекривали дорогу, вимагали повернути МАФи
Перекривали дорогу, вимагали повернути МАФи
Перекривали дорогу, вимагали повернути МАФи

4 жовтня у центрі Полтави перекрили дорогу студенти, які протестували щодо закриття МАФів.

Кореспондент Gazeta.ua побував на заході.

Протестувальники зібралися у день позачергової сесії міськради. Перекрили дорогу на пішохідному переході біля міськради — студенти ходили з боку в бік, тримаючи плакати в руках. У більшості вони були згорнуті.

Протест відбувався під наглядом поліції комунікації, представники якої постійно спілкувалися із водіями автівок, що намагалися прорватися.

Коментувати, проти чого мітинг, молодь відмовилася. Проте на контакт пішов ініціатор мітингу. Майже всі пікетувальники — його наймані працівники. Зауважив, що хвилюється за їхню долю, не хоче, аби люди втратили робочі місця.

"Мої тимчасові споруди почали демонтувати. Не аргументують нічим. Я не раз звертався за продовженням дозволів на їхнє функціонування — відмовляють. Не пояснюють навіть, чому. Було навіть таке — одну торгову точку на вулиці Богдана Хмельницького прибрали без попередження, а вона має дозвіл до 2021-го. Поліція тоді не дозволила прибрати, то вони вимкнули електрику, аби не спрацювала охоронна система. І прибрали по-бандитському вночі", — розповів Володимир Пронь, підприємець. У Полтаві має 15 різних торгових точок. Кілька з них вже не працюють.

Задля вирішення проблеми, до мітингувальників вийшов заступник міського голови Олексій Чепурко.

"МАФи, які розташовані незаконно, прибиратимемо. Цьогоріч вже демонтували близько 90. І продовжуватимемо", — прокоментував Чепурко. Він член комісії щодо демонтажу.

З міського бюджету виділили ще 300 тис. грн на продовження прибирання МАФів.

Олексій Чепурко впевнений, що Володимир Пронь маніпулює фактами заради своїх інтересів.

"У підприємця інше бачення. Вважає, якщо його МАФ стоїть без дозвільних документів, то може перебувати там до безкінечності. Але він забув чи просто маніпулює дозволом на тимчасову споруду. Вона на те і тимчасова, щоб рано чи пізно дозвіл закінчувався. Потім депутати чи члени комісії мають прийняти рішення, продовжувати чи не продовжувати його. Проню не продовжили. От і все", — додав заступник міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтаватеплоенерго заборгувало кілька мільйонів водоканалу - там погрожують відключити воду

У полтавському парку "Перемога" наприкінці травня змінилося керівництво. Новим директором стала підприємиця Катерина Бабіч.

Зараз ви читаєте новину «Молодь перекрила центральну дорогу у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі