неділя, 27 березня 2016 16:16

У Криму припинила випуск остання україномовна газета

У Криму припинила випуск остання україномовна газета

Єдина в Криму україномовна всеукраїнська суспільно-політична літературна газета "Кримська світлиця" припинила випуск на півострові.

Останній випуск вийшов 25 березня, повідомляють "Крим. Реалії".

У матеріалі "Фронт усередині країни" зазначається, що 14 березня 2016 року вийшов наказ гендиректора Національного газетно-журнального видавництва про переведення редакції з Сімферополя до Києва. При цьому, підкреслюється в матеріалі, "тисячі відвідувачів сайту газети є кращим доказом сталого попиту на неї".

Кримські співробітники газети вважають таке рішення несправедливим і підкреслюють, що "практично від самого початку свого заснування "Кримська світлиця" — "своя серед чужих, чужа серед своїх" — змушена була вести боротьбу на двох фронтах, кримському і київському, домагаючись від влади уваги і державницького ставлення до гуманітарних проблем українства в Криму".

В останньому номері газети також опублікований лист однієї з найдавніших співробітниць "Кримської світлиці" Тамари Соловей віце-прем'єр-міністру - міністру культури України В'ячеславу Кириленку. У своєму зверненні журналіст запитує міністра, чи є рішення про переїзд газети до Києва справедливим. У листі наголошується, що не всі журналісти видання зможуть переїхати до Києва, а столичні працівники не знайомі з кримською реальністю і, відповідно, не зможуть об'єктивно відображати те, що відбувається на півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські окупанти розпродають Масандрівські виноградники

Зараз ви читаєте новину «У Криму припинила випуск остання україномовна газета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі