субота, 25 травня 2013 12:54

У центрі Львова молоді дівчата продають поцілунки
12

Фото: Фото: Євген Борісов

Протягом тижня, з 24 до 31 травня, волонтери у Львові збиратимуть кошти на подарунки для малозабезпечених багатодітних сімей в обмін на поцілунок у щічку у рамках акції "За поцілунок – дітям на дарунок". Подію організувала громадська організація "Борець".

Зустріти симпатичних хлопців і дівчат зі скриньками в руках можна у різних місцях Львова, зокрема на площі Ринок, проспектах Свободи та Шевченка, біля вищих навчальних закладів, кінотеатру ім. Довженка, торгового центру "King Сross Leopolis" та у Стрийському парку.

"Акція проходить у Львові вже четвертий рік поспіль, - розповіла координатор Оксана Кулиняк. – У нас, чомусь, багатодітних родин оминають увагою і держава, і громадські благодійні організації. Але подекуди вони також потребують матеріальної допомоги. У 2010 році, коли акцію провели вперше, вдалося зібрати більше 11 тисяч гривень – цього вистачило, щоби обдарувати 10 родин. 2011-го зібрали вже 16 тисяч гривень – цих коштів вистачило для 15 сімей. Цього року маємо 50 волонтерів й плануємо зібрати 20 тисяч гривень".

За зібрані гроші родинам купують харчі, канцтовари, іграшки для дітей, побутову хімію. В середньому на одну сім'ю витрачають тисячу гривень. У залежності від кількості зібраних грошей визначають кількість сімей, яким допоможуть та самі сім'ї.

У п'ятницю, 24 травня, о 15:30 зустрічаюсь із трьома волонтерками на площі Ринок. Усі троє у червоних футболках із білою символікою акції.

"Про акцію дізнались із соціальної мережі "Вконтакті", - розповідає студентка із Житомирщини Надія Бернацька. – Розповіла одногрупниці Романі (Романа Квасній, - третя волонтерка, - ред.) й вирішили разом взяти участь й зробити добру справу".

На дворі 14 градусів тепла, падає дощ. Перехожих на вулицях досить мало. Підходимо до двох чоловіків у костюмах.

"Добрий день. Можна хвилинку вашої уваги", - каже Романа.

Чоловіки оминаючи дівчат мовчки йдуть геть.

Далі підходимо до чоловіка років 35.

"Ну дівчата, заради такої справи і кілька гривень не шкода", - вкидає у скриньку 20 гривень й підставляє щоки. Волонтерки цілують його по черзі.

"Багато людей просто вкидають гроші й не хочуть, щоб їх цілували, а деякі навпаки тільки через це й згоджуються, особливо старі чоловіки, - сміється Романа. – А молоді відмовляються, бо одружені, або мають дівчат. Не люблю коли хтось курить, тоді не приємно цілувати, бо смердить".

Здебільшого люди вкидають по кілька гривень. Найбільша купюра у скринці – це 50 гривень.

В неділю, 26 травня, о 15 годині у ролі волонтерів-цілувальників спробують себе зірки Софія Федина, гурти "Файно" та "Хочу ЩЕ!". Вони продаватимуть свої цілунки у центральній частині міста.

1-2 червня волонтери із подарунками завітають у домівки багатодітних сімей із привітанням до Міжнародного дня захисту дітей.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Львова молоді дівчата продають поцілунки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі