субота, 22 червня 2019 04:25

Скільки українці заробляють у Китаї

  Китайці не жаліють грошей на освіту. Фото: із особистого архіву
Китайці не жаліють грошей на освіту. Фото: із особистого архіву

Українець Юрій Урсол декілька років працював у місті Ханжчоу, Китай вчителем англійської мови. Іноді підробляв фотографом.

"Основний мій заробіток у Китаї – вчителювання. На першій роботі отримував 38 тис гривень, – розповідає Gazeta.ua Юрій. - Компанія оплатила візу. Графік роботи був такий: будні - 15:00-20:30, субота, неділя - сидиш цілий день. Вихідні були у понеділок та вівторок".

Хлопець працював у тренінг-центрі. Це як приватні школу в Україні. Люди йдуть туди на додаткові заняття з мови. Вчителя постійно сидять на своїх робочих місцях та навчають дітей і дорослих.

Китайці не жаліють грошей на освіту. Вони можуть дозволити собі оплачувати за 72 години навчання у 1000 доларів (26 270 грн - Gazeta.ua).

За словами Юри, фотографування – це хобі, яке приносить задоволення. Цим можна заробляти на життя, але потрібно знати китайську на хорошому рівні. Фотографував в основному європейців, які жили у місті.

"Перше замовлення було фотосесія на весіллі. В китайський чат написала українка, яка шукала собі фотографа. Перед святом закупив трохи техніки, аби знімки були вдалими. За півдня заплатила 13 135 грн. Китайці за цю роботу отримають у два рази більше", - зізнається Юрій Урсол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англійську можуть викладати тільки носії мови, інші – можуть потрапити у поліцію, - українка про досвід роботи у Китаї

Киянка Олена Мазур у 2009 році поїхала працювати в Філіппіни. Працює в невеликій IT компанії, Перші місяці знімала крихітну студію недалеко від офісу, вчилася переходити дорогу. Світлофори не працюють ні для водіїв, ні для пішоходів. Ціни на комунальні послуги - найвищі в світі після Японії. При свідомій економії щомісячний рахунок дорівнює 200-250 доларів за квартиру в 90 квадратних метрів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українці заробляють у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі