пʼятниця, 16 серпня 2024 21:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки людей евакуювали з Сумщини: Клименко відповів

Скільки людей евакуювали з Сумщини: Клименко відповів
Станом на 16 серпня із Сумської області евакуювали 21 тис. мешканців, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Фото: РБК-Україна

Станом на 16 серпня із Сумської області евакуювали 21 тис. мешканців.

75% населення, яке виїхало з регіону, становлять діти. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Він наголосив, що держава готова до евакуації ще 25 тис. людей із прикордонної області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували на 11 напрямках: Генштаб про ситуацію на фронті

"На даний момент евакуйовано 21 тисячу наших громадян, які проживають у прикордонній зоні Сумської області. Ми готові до евакуації ще 25 тисяч людей", - розповів він.

Глава МВС також зазначив, що 75% евакуйованих із Сумської області - діти.

"Працюємо спільно з ОВА, яка визначає населені пункти та кількість осіб, яких треба евакуювати. Більшість людей у Сумській області з розумінням ставляться до евакуації й до безпекових заходів, які вживає влада на цих територіях", - додав Клименко.

Від цинічних обстрілів із території РФ і далі потерпають прикордонні села і селища Сумської та Чернігівської областей. Від вогню артилерії та мінометів сьогодні постраждали райони населених пунктів Нові Вирки, Манухівка, Відродженівське, Карповичі, Прогрес та Блешня.

До того ж, окупанти завдали авіаударів по Рясному, Нових Вирках, Ворожбі, Білопіллю, Любимівці, Біловодах, Радьківці, Юнаківці, Сумах і Басівці - всього скинули 31 керовану авіабомбу.

Зараз ви читаєте новину «Скільки людей евакуювали з Сумщини: Клименко відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі