середа, 13 серпня 2014 14:55

Сільський коваль ремонтує бронетранспортер для АТО
4

Фото: Олена Власова

Ігор Щебет з села П'ятигори Здолбунівського району Рівненщини вирішив самотужки ремонтувати стару військову техніку для армії. Чоловік разом з однодумцями за свій кошт купують деталі, щоб полагодити розбитий радянський БТР-70. Щоб військові довірили їм бронемашину, з командуванням центру ОК "Північ" особисто домовлявся голова районної ради Василь Тимощук. Після капітального ремонту бронемашину планують відправити на Схід країни для допомоги воякам у антитерористичній операції.

Бронетранспортер тримають у приватному ангарі Щебета під цілодобовою охороною. Машину поставили на березові колоди замість домкратів, бо її вага сягає 11,5 тон. Повний екіпаж такої бронемашини – водій-механік, командир та восьмеро десантників.

"Я сам в молодості був водієм такого БТРу, знаю цю техніку дуже добре. А нині займаюся ковальством, маю свою майстерню, - пояснює Ігор Щебет. – Можливо, після ремонту він не одне життя врятує нашим хлопцям. Якщо техніку для армії будуть ремонтувати у кожному селі, то ворог двічі подумає, чи нападати. В області є ще кілька підприємств, які також могли би допомогти військовим з ремонтом. Сподіваюся, наш приклад їх на це надихне".

Детальну інструкцію по ремонту БТР-70 чоловік знайшов в мережі Інтернет на одному із російських сайтів. Деякі запчастини настільки специфічні, що їх можна замовити тільки на військовому складі. Решту деталей чоловіки купують за свій кошт у звичайних магазинах для сільгосптехніки. Загалом ремонт одного бронетранспортеру обійдеться добровольцям у суму в понад 17 тисяч гривень. Нині над машиною по 12 годин на добу безкоштовно працює команда з п'яти техніків. Вони також хочуть поміняти у БТРі ходову частину та поставити два двигуни від вантажівок.

"Скільки часу знадобиться на повне оновлення, поки сказати не можу. Однак по закінченні ми готові взятися за ремонт ще одного бронетранспортеру", - додає Щебет.

Зараз ви читаєте новину «Сільський коваль ремонтує бронетранспортер для АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі