вівторок, 15 січня 2019 04:15

Розповіли, як правильно проводити збори без "заїжджих" вірян та священиків

Автор: фото надане прес-службою Вінницькою Єпархією ПЦУ
  У Вінницькій Єпархії розповіли, як правильно проводити збори без "заїжджих" вірян та священників
У Вінницькій Єпархії розповіли, як правильно проводити збори без "заїжджих" вірян та священників

Збори релігійних громад мають проходити лише за участю жителів села.

Також можуть бути присутні прихожани, які відвідують цей храм, але не мешкають у селі. Саме вони мають вирішувати чи залишатись у Російській церкві чи переходити у нову Українську церкву.

"Після випадку у селі Лукашівка Літинського району, де священик Московського патріархату привіз чужих людей з інших сіл, то треба справедливо проводити збори. Точно за такою схемою відбулися збори у селі Вінницькі Хутори. Теж навезли людей автобусами. На майбутнє зібрання релігійної громади має відбуватися виключно за паспортами. Так буде розумніше. Якщо люди ходять в храм із сусідніх сіл, то теж можуть прийти. Як-не-як, а прихожани один одного знають. Це рішення має прийняти виключно релігійна громада села. На збори не повинні приїжджати чужі віряни та священики. І незалежно з якого боку: чи то з наших, чи з Російської церкви. Не повинно бути зовнішнього тиску", - пояснює Gazeta.ua секретар Вінницької єпархії Православної церкви України Владислав Демченко.

У Вінницькій області уже приєдналося 24 парафії. Ще 20 парафій визначаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священики привезли "заїжджих" вірян, щоб зірвати голосування за перехід до ПЦУ

Вінниччина займає перше місце в Україні за кількістю парафій, які приєдналися до Православної церкви України.

Президент України Петро Порошенко сказав про це під час промови у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці. Туди привіз Томос про автокефалію у неділю, 13 січня.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як правильно проводити збори без "заїжджих" вірян та священиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі